Місячний календар пересадки розсади у відкритий ґрунт: сприятливі та не дуже дні для розсади у квітні 2024

Квітень 2024 року — час, коли вже можна пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Які дати більш сприятливі для проведення такої процедури – розповість нижче "Один Факт".

Квітень — один із найбільш активних місяців весни для багатьох дачників. Наприкінці місяця варто правильно спланувати кожен свій день. Цей період чудово підходить для пересадки розсади у відкритий грунт. Найсприятливіші дати для пересадки розсади будь-яких культурних рослин наведено нижче.

21 і 22 квітня. В ці дати можна і треба пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Під час такої пересадки вона буде рости та розвиватись дуже добре.

Також ці дні підходять для посіву будь-яких зернових культур і в тому числі — соняшнику, кукурудзи, пшениці, льону, амаранту. На клумбах можна посіяти вічнозелені та багаторічні квіти. На підвіконні можна вирощувати пальми, орхідеї та кактуси.

Сприятливі дати для посадки розсади у відкритий ґрунт у квітні 2024 року
Сприятливі дати для посадки розсади у відкритий ґрунт у квітні 2024 року

З 23 по 25 квітня пересаджувати розсаду у відкритий ґрунт не можна. Це — дні Повні, коли будь-які маніпуляції із рослинами не будуть вдалими. Але можна провести прополку ділянки перед пересадкою розсади у відкритий ґрунт. В цей період дозволено покосити траву, обрізати та прищипувати рослини, мульчувати грядки та підготувати їх до посівів садово-городніх культур.

З 26 по 30 квітня також можна пересадити розсаду у відкритий ґрунт. А ось обрізати в ці дні рослини не варто, бо ранки довго будуть загоюватись. Також не варто пошкодувати коріння садових культур.

Цей період також ідеально підходить для посадки айстр, крокусів, хризантем, ірисів, гладіолусів а також — плодових дерев у садочку. Якщо в ці дні посадити баклажани, гарбуз, полуницю або кабачки — то вони дадуть великий врожай.

Коли краще пересаджувати розсаду в квітні 2024 року
Коли краще пересаджувати розсаду в квітні 2024 року

Місячний календар на останню декаду квітня 2024 року дозволить городникам правильно розподілити час і обрати самі сприятливі дні для пересадки молодої розсади у відкритий ґрунт. Скористайтесь його порадами, і ваша розсада виросте міцною і в подальшому дасть гарний врожай.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.