Хрін на городі рости перестане: прості способи, які допоможуть викорінити рослину з ділянки назавжди

Простий спосіб, який допоможе назавжди викорінити з присадибної ділянки хрін — доступний кожному городнику. Ось що треба зробити для того, щоб коріння хрону зникло з вашого городу.

Багато господинь використовують хрін, що росте на городі – для консервування овочів на зиму. Він подобаϵться шанувальникам гострих страв, та й вирощувати його на ділянці не складно. Однак особливість ціϵї рослини у тому, що хрін дуже сильно пошируюϵться ділянкою і може стати справжньою проблемою. Під час розростання хрін створюϵ перепони для розвитку інших рослин.

Способи, які точно не допоможуть викорінити хрін із городу

Просте викопування хріну на городі точно не дасть очікуваного результату. Коріння рослини проникаϵ вглиб ґрунту на глибину до 7 метрів. Спроби позбавитись від культури за допомогою простого викопування можуть призвести до неочікуваного результату: хрін почне розростатись ще більше по всій ділянці.

Як викорінити хрін з дачної ділянки: поради городників
Як викорінити хрін з дачної ділянки: поради городників

Справа в тому, що кожен відрізок кореню хрону може створити нову рослину. Не варто залишати в ґрунті рештки рослини і, тим паче – коріння хрону. Всі його залишки викопують, висушують та компостують або викидають до смітнику.

Зверніть увагу, що одна лише процедура викопування та видалення з ділянки бадилля та коріння хрону — результату не дасть. Таких процедур може знадобитись декілька. Також варто спробувати народні засоби.

Як прибрати хрон з ділянки за без використання хімічних препаратів?

Щоб повністю позбутись хрону на городі – необхідно працювати над його видаленням довго та систематично. Після укосу бадилля всі частини хрону виносять за межі городу і висушують, а потім – викидають до смітнику. З ґрунту обовʼязково треба видалити коріння рослини.

В теплу пору року варто регулярно оглядати присадибну ділянку та прибирати з неї навіть маленькі листочки хрону.

Хрон з городу прибирають за допомогою звичайної солі
Хрон з городу прибирають за допомогою звичайної солі

Деякі дачники використовують наступний метод для боротьби з хроном. Вони розрізають корені рослини і посипають зрізи сіллю. Втім, тут варто бути обережними, бо сіль може нанести шкоду ґрунту.

Інший спосіб боротьби із хроном – накрити усю ділянку з рослиною чорною плівкою. Вона повинна лежати на ділянці рік. За цей час увесь хрін знищиться та на ділянці можна буде висадити інші культури.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.