Ідеальний час для висаджування помідорів у відкритий ґрунт: про нього знають всі господині – дізнайтесь і ви

Помідори, вирощені в домашніх умовах — завжди мають найкращий смак і суцільну користь. Коли краще за все висаджувати розсаду помідорів у відкритий ґрунт і які за яких погодних умов — читайте далі.

Помідори, вирощені в домашніх умовах — завжди смакують краще, аніж ті, що були куплені в магазині. Самостійне вирощування дозволяϵ експериментувати з різноманітними сортами помідорів.

Гарний врожай помідорів залежить й від дотримання правил посіву або ж посадки розсади. Досвідчені городники добре знають про те, що помідори полюбляють тепло. І тому їм потрібно багато сонячного світла на ділянці. Краще за все вони ростуть при температурі від +21 до +24 °С повітря на вулиці.

Поради по посадці помідорів у відкритий грунт
Поради по посадці помідорів у відкритий грунт

Взагалі розсаду помідорів пересаджують у відкритий ґрунт після того, як минуть ризики весняних заморозків. Тут все залежить від клімату в тому чи іншому регіоні.

Зазвичай розсаду помідорів висаджують на свіжому повітрі через 4-5 тижнів після того, як у вашому регіоні відбулись останні заморозки на поверхні відкритого ґрунту. Нічна температура на вулиці повинна сягати + 10°С або ж більше. Процедуру виконують через 10 днів після того, як минуть останні заморозки.

Щодо посіву насіння томатів, то його краще сіяти в ґрунт у теплиці і під навісом. Час посіву буде змінюватись й в залежності від сорту помідорів, які ви обрали для вирощування на присадибній ділянці. Саме тому важливо дотримуватись інструкції, яку пишуть на пакуванні виробники насіння томатів.

Як правильно посадити помідори у відкритий ґрунт
Як правильно посадити помідори у відкритий ґрунт

Насіння томатів добре проростають лише при температурі від + 18°С до + 25°С. Тому багато хто з городників радить висівати їх під навісом. І при цьому зовсім не важливо — у відкритому ґрунті будуть висіватись помідори, або ж в теплиці.

Помилки, які городники допускають під час висадки розсади або насіння томатів — можуть в подальшому зіпсувати увесь врожай. Саме тому варто дотримуватись корисних порад і сіяти помідори за усіма правилами.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.