Місячний календар посівів на травень 2024: сприятливі дні, коли можна садити огірки для великого врожаю

Місячний календар посівів на травень 2024 року підкаже, коли краще посіяти огірки у відкритий ґрунт. Оберіть сприятливі дні для посадки огірків і врожай вас приϵмно здивуϵ.

Травень — ідеальний час для посіву різноманітних культур у відкритий ґрунт. Агрономи назвали найкращі та не дуже сприятливі дні для посадки насіння огірків згідно із порадами Місячного календаря.

Досвідчені огірки завжди садять огірки саме в травні. Зазвичай у відкритий ґрунт в останній місяць весни пересаджують готову розсаду, вирощену в теплиці або ж на домашньому підвіконні.

Огірки, вирощені з розсади, швидко підуть в ріст. Рослини виростуть сильними та порадують городників соковитими, хрумкими та смачними плодами.

Навіть якщо ви запланували виростити огірки з насіння у відкритому ґрунті, то травень — ідеальний час для посіву. Земля в цей час вже добре прогріта. В будь-якому випадку, перед посадкою насіння огірків варто скористатись порадами Місячного календаря на травень 2024 року.

Коли краще посадити насіння огірків в травні 2024 року?

Коли краще саджати насіння огірків в травні 2024 року
Коли краще саджати насіння огірків в травні 2024 року

Місяць як супутник Землі, маϵ 4 активні фази. Але тільки дві з них найбільш продуктивні для отримання гарного врожаю. У фазі зростаючого Місяця найкраще росте наземна частина огірків. В той же час період між Повнею та Молодиком — ідеальний час для розвитку коріння в розсаді огірків. Взагалі, коли на небі Повний місяць або Молодик — від будь-яких посівів огірків краще утриматись взагалі.

Місячний календар посівів на травень 2024 року радить сіяти огірки у відкритий ґрунт в наступні дні: 17, 18, 19, 20, 21 і 22 травня. Будь-які дії, повʼязані із рослинами на городі навесні краще виконувати в період зростаючого Місяця.

Найнесприятливіший день для посівів огірків у відкритий ґрунт — це 23 травня 2024 року. Щоб огірки з насіння краще зійшли у відкритому ґрунті в останній місяць весни — їх краще проростити перед посівом.

Для пророщування насіння огірків найкраще підходить рожевий розчин марганцівки з водою. В цей розчин потрібно опустити насіння на 30 хвилин. Після цього дістати та промити під теплою проточною водою. Далі на пласку тарілку треба викласти паперову серветку або ж марлю, змочену чистою водою.

Сприятливі дні для посіву насіння огірків у відкритий грунт в травні 2024 року
Сприятливі дні для посіву насіння огірків у відкритий грунт в травні 2024 року

На марлю або вологий папір розкласти насіння огірків після вимочування в розчині марганцівки. Тарілку поставити в тепле та темне місце — до проростання насіння. Воно буде повністю готове до посіву.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.