Пожовтіла розсада помідорів, перців та баклажанів: чим підживити рослини, щоб вони відновилися

Багато хто з дачників бачив, як на розсаді перців, баклажанів та помідорів жовтіϵ листя. "Один Факт" підготував декілька порад, які допоможуть виправити ситуацію.

Травень — ідеальний час для посадки розсади у відкритий ґрунт. Але через прохолодну погоду на вулиці листячко на розсаді може пожовтіти та осипатись на грядку. Зазвичай така проблема виникаϵ у помідорів, баклажанів та перців. Досвідчені городники назвали головну причину, чому це відбуваϵться.

Листячко розсади на перцях, томатах та баклажанах дуже ніжне, тому при мінімальних відхиленнях температури повітря або ж складу ґрунту реагують на це пожовтінням листя та їх осипанням.

Листя розсади починаϵ жовтіти через нестачу азоту. Дефіцит цього компоненту частіше за все повʼязаний із тим, що рослина була посаджена у бідний ґрунт з невеликою кількістю азоту.

Існуϵ й інша причина через яку листя на розсаді стаϵ жовтим. Це коли молоді рослини були розсаджені у ϵмності невеликого розміру. І через це їхнϵ коріння поглинуло з ґрунту у горщику увесь азот. Тому розсаді стало нічим підживитися і вона пожовтіла. В такому випадку листочки стають для рослини тягарем, який вона намагаϵться скинути, щоб верхня частина ліпше росла та добре розвивалася.

Щоб розсада на вашій грядці не пожовтіла — її потрібно підживити гарними добривами. Зробити це можна ще до висадки у відкритий ґрунт. Сечовина – одне із органічних добрив, яке ідеально підходить для підживлення розсади. Завдяки цьому добриву молода розсада отримаϵ необхідну кількість азоту.

Сечовину треба розвести в кількості одніϵї столової ложки в 10 літрах води кімнатної температури. Далі цим розчином поливають рослину під корінь. Це покращить стан розсади перед її переміщенням у відкритий ґрунт.

Чим підживити розсаду, щоб листя на ній не жовтіло
Чим підживити розсаду, щоб листя на ній не жовтіло

Також розсаду можна полити розчином аміачної селітри. Він маϵ більш швидку дію, аніж сечовина і тому найшвидше відновить норму азоту в ґрунті. Жовте листячко на розсаді зникне, а тоненька ніжка розсади добре зміцниться.

Щоб приготувати розчин селітри аміачної – потрібно розчинити 1 столову ложку добрива в 10 літрах води кімнатної температури. Добриво потрібно гарно розмішати, щоб аміачна селітра повністю розчинилася.

Які добрива припинять пожовтіння листя на розсаді перців, помідорів та баклажанів
Які добрива припинять пожовтіння листя на розсаді перців, помідорів та баклажанів

Готовий розчин аміачної селітри підливають під корінь розсади. Результат процедури вас приϵмно здивуϵ.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.