У якій воді замочувати квасолю, щоб вона розварилася швидше і зберегла корисні речовини: холодній чи теплій

Щоб квасоля добре розварилася — її перед приготуванням деякий час вимочують у воді. Якої температури повинна бути вода — холодною чи гарячою? "Один Факт" розповість про це нижче.

Щоб квасоля добре розварилася — її перед приготуванням деякий час вимочують у воді. Якої температури повинна бути вода — холодною чи гарячою? “Один Факт” розповість про це нижче.

Замочування сирої квасолі у воді перед відварюванням — розповсюджена практика, яку використовують чимало господинь. Звісно, ця процедура скорочуϵ час варіння бобової культури. Але тут ϵ важливий нюанс. І стосуϵться він температури води, в якій замочують квасолю.

За якими правилами треба замочувати квасолю?

Багато хто з господинь сперечаϵться з приводу того, в якій саме воді треба замочувати квасолю перед відварюванням — в холодній або ж гарячій. Обидва варіанти принесуть користь, але кожен з них — по-різному.

Замочування зерняток квасолі у холодній воді дозволяϵ зберегти в страві максимальну кількість вітамінів і корисних речовин. Якщо ж замочити квасолю в теплій воді — то саме цей спосіб скоротить процес її приготування.

Досвідчені господині радять замочувати квасолю на цілу добу або ж на ніч. Після цього вона звариться набагато швидше.

В якій воді краще замочити квасолю: холодній чи гарячій
В якій воді краще замочити квасолю: холодній чи гарячій

Якщо квасолю замочують в холодній воді, то її перед цим треба ретельно промити. Після цього бобову культуру викладають до глибокої каструлі і зверху заливають прохолодною водою. Зверніть увагу, що на одну склянку квасолі потрібно взяти мінімум 3 склянки холодної води (а іноді – й більше, щоб зернятка добре просочились рідиною).

Замочують квасолю або на 12, або на 24 години. Але через кожні 3 години варто міняти воду в каструлі, де замочена квасоля.

Квасолю краще замочити перед відварюванням на 12 або 24 години
Квасолю краще замочити перед відварюванням на 12 або 24 години

Замочування квасолі в теплій або гарячій воді стільки часу не потребуϵ. Спочатку зернятка квасолі заливають гарячою водою. В ній вимочувати довго її не потрібно. Можна поставити інгредіϵнт в каструлі на вогонь відразу і довести до кипіння. Квасоля повинна покипіти 2-3 хвилини. Після цього каструлю знімають з вогню, зверху накривають кришкою і залишають на 1 годину. За цей час квасоля добре розмʼякне в кипʼятку.

Нові статті

Схожі статті

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.