Перший полив помідорів після висадки в ґрунт у травні: за якими правилами його проводять і що врахувати

В травні багато городників вже висаджують розсаду помідорів у відкритий ґрунт. Відразу після посадки рослину треба полити і для ціϵї процедури існують певні правила. Про них розповість "Один Факт".

Травень — час активних дій на присадибній ділянці. В цей період городники висаджують різноманітну розсаду і в тому числі — помідори.

Одразу після посадки помідори потрібно добре полити водою, але багато хто з дачників робить цю процедуру неправильно. Справа в тому, що помідори дуже люблять тепло й сонячне світло. Надлишок вологи так само, як і її нестача — діють на молоду розсаду помідорів дуже погано.

Врожай помідорів буде гарним, якщо поливати їх вчасно і регулярно. Але тут варто памʼятати, що занадто висока вологість і рясний полив призведуть до того, що помідори, висаджені на грядках – просто загинуть.

Правила поливу помідорів після посадки у відкритий ґрунт
Правила поливу помідорів після посадки у відкритий ґрунт

Полив помідорів на присадибній ділянці залежить ще й від погодних умов у регіоні. Тут потрібно врахувати швидкість висихання ґрунту, його тип та рівень вологості. Якщо томати заливати занадто сильно, то їхні плоди просто погниють. Нестача води теж не кращим чином впливаϵ на стан томатів. Плоди помідорів, яким не вистачало води — будуть дрібними і зовсім не соковитими.

Помідори в травні зазвичай поливають раз на 7 днів. Під кожний кущ вливають по 3 літри води. Коли томати починають квітнути — норму води зменшують до 2 літрів під кожен кущ. Полив скорочують у тому випадку, якщо на вулиці часто йдуть дощі.

Спекотна погода — навпаки, служить поштовхом для того, аби збільшити обʼϵми поливу вдвічі. Але при екстремально високих температурах повітря норми води для поливу треба збільшити в чотири рази.

Як правильно поливати помідори на грядці, щоб врожай був рясним
Як правильно поливати помідори на грядці, щоб врожай був рясним

Вперше поливати помідори, висаджені у відкритий ґрунт – треба рано вранці. Коли плоди помідорів на кущах вже завʼязалися — поливи треба скоротити. Безпосередньо перед збором врожаю поливи взагалі припиняють.

Вода для поливів повинна бути відстояною або ж зібраною після дощу. Бажано, щоб вона не була холодною. Перед поливом можна поставити її на день на сонячне місце.

Нові статті

Схожі статті

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.