Як захистити баклажани від колорадських жуків: перевірені народні методи, які проженуть смугастих гостей

Якщо ви хочете, аби ваші баклажани на грядці не поїв колорадський жук — скористайтесь перевіреними народними методами, які проженуть смугастих гостів з городу.

Колорадський жук — відомий городній шкідник, який може пошкодити не тільки насадження картоплі, а ще й баклажанів. Втім, існують діϵві та перевірені часом народні засоби, які допомагають прогнати з ділянки таких шкідників як колорадський жук.

Наприклад, біля баклажанів можна посіяти або висадити рослини-репеленти. Вони мають різкий аромат, який відлякуϵ колорадського жука та інших шкідників з городу.

Гарний ефект у боротьбі із колорадським жуком на баклажанах дають чорнобривці, коріандр, матіола, огірочник, календула, красоля. Ці рослини можна висаджувати між рядками з баклажанами, а також по сусідству із ними.

Позбутись від колорадського жука на баклажанах можливо й за допомогою настоїв. Ними обприскують розсаду баклажанів на грядках. Готують такі розчини для обприскувань з кульбаби, чистотілу або листя полину.

Готують засіб наступним чином. Одне відро ϵмністю 10 літрів заповнюють на чверть сумішшю полину, кульбаб та полину. Далі цю суміш заливають теплою водою. Настоювати суміш потрібно 2-3 дні, а далі процідити, додати 40-50 г господарського мила, натертого на тертці і обприскати баклажани по листю.

Також проти колорадського жука гарний ефект даϵ свіжа соснова або березова тирса. Її просто розсипають у міжряддях.

Як прогнати колорадського жука з баклажанів
Як прогнати колорадського жука з баклажанів

Починати боротьбу із колорадськими жуками варто відразу, як тільки баклажани або картопля зійшли на грядці. Замість хімікатів можна використовувати перевірені народні методи.

Найбільш ефективним та екологічно безпечним способом можна назвати ручне прибирання шкідників, які оселяються на листях баклажанів. Але цей метод підходить лише для обробки невеликих ділянок.

Нові статті

Схожі статті

Зубаста історія за невеликі гроші: співак Alekseev розповів, яку суму заплатив за вініри – майже півмільйона

Український співак Alekseev заговорив про витрати на зірковий образ. Зокрема, він назвав точну суму грошей, яку заплатив за встановлення вінірів. Сума немаленька, але могло б бути й набагато більше.

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.