Чому редиска виростаϵ гірка і йде в бадилля: ось чого краще не робити, щоб коренеплід виріс смачним

Якщо редиска на вашій грядці виросла гіркою — щось під час догляду зроблено не так. Можливо, поливів було недостатньо чи посадки занадто загущені. Чому саме коренеплід гірчить — читайте про це далі.

Бувають випадки, коли редис на грядці виростаϵ занадто гірким. Частіше за все це повʼязано із неправильним доглядом за городньою культурою. Далі “Один Факт “розповість, яких саме помилок слід уникати, щоб врожай редису мав відмінні смакові властивості.

Правила поливу

Правила поливу редиски на грядках
Правила поливу редиски на грядках

Редис дуже любить рясні та регулярні поливи. Поливати культуру потрібно на усіх етапах розвитку коренеплоду — від посівів до збору коренеплодів.

Під час поливів редису варто перевіряти, щоб ґрунт у місці посадки культури був зволожений на 20-30 см вглиб. Найкращий спосіб для поливу грядок з редисом — це дощування.

Його використання не сприятиме розмиванню ґрунту та не буде травмувати коріння. Під час літньої спеки грядочки з редисом поливають рано вранці або надвечір, коли сонце вже закотилося за обрій.

Якщо погода на вулиці прохолодна — полив редису здійснюють кожні 2-3 дні.

Чому редиска стаϵ гіркою
Чому редиска стаϵ гіркою

Несвоϵчасний збір врожаю

Редиску з грядок треба збирати по мірі її достигання. Якщо робити цю процедуру не вчасно, то в перезрілих плодах смак буде не самим кращим. Перезрілі коренеплоди редису частіше стають гіркими.

Велика кількість бурʼянів на грядці

На грядках з редисом варто своϵчасно і регулярно прибирати бурʼяни. Бо вони витягують з ґрунту корисні речовини та вологу. Через це редис набуваϵ гіркого смаку.

Періодично на грядках з редисом важливо рихлити ґрунт. Роблять це на глибину не більш, ніж 3-4 см — щоб ніжні корінці рослини залишились неушкодженими. Рихлять ґрунт зазвичай після кожного поливу редиски.

Загущені посадки

Редиска може стати гіркою, якщо коренеплоді в землі розташовані занадто близько один від одного. Якщо ви й посіяли редиску занадто густо — обовʼязково її прорідіть. Видаліть найслабші проростки на 6-7 день після появи перших сходів. Між саджанцями треба залишити відстань приблизно 3-5 см.

Через 4 тижні після цього потрібно провести другий етап проріджування. Всі слабкі паростки видаляють, залишаючи між бадиллям відстань в 1-2 см. Востаннϵ насаджування редиски проріджують після того, як дозріють перші коренеплоди.

Нові статті

Схожі статті

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.

Ольга Цибульська – українська Коко Шанель: кума DZIDZIO здивувала, як виглядає з самого ранку – фото

Українська співачка Оля Цибульська перевтілилась в українську Коко Шанель. Для цього їй не знадобилось ані купа макіяжу, ані розкішні наряди. Достатньо було лише… встати з ліжка вранці.

5 подарунків від свекрухи, які не можна приймати, бо притягують сварки та хвороби: життєві народні прикмети

Якщо у вас не складаються стосунки із мамою чоловіка – то до подарунків свекрухи слід ставитись із особливою увагою. Є речі, які взагалі приймати не варто, бо вони обернуться суцільними проблемами.