Найдорожча ягода в Україні: як виростити лохину самостійно в садку, щоб врожай вийшов рясним і смачним

Лохина — дорога і смачна ягода, яку вважають плодом довголіття. Як виростити морозостійку культуру на присадибній ділянці або в домашньому садочку — детальніше розповість "Один Факт".

Лохина — лісова ягода, яку останніми роками господарі вирощують на власних присадибних ділянках. Оскільки в природних умовах цей чагарник з ягодами росте без хімікатів, то й на домашній ділянці необхідно в якості добрив використовувати виключно органічні добрива.

Лохина дасть гарний врожай, якщо за нею гарно доглядати. Їй не потрібен ані чернозем, ані лісова земля або шишки. В господарстві і для продажу її вирощують з використанням біологічно активних речовин. Саме тому під час цвітіння навколо чагарників лохини скупчуються земляні джмелі та бджоли.

В який час краще саджати лохину?

Найкращий час для посадки лохини — це весна. Бажано, щоб пройшли вже всі заморозки. Посадити лохину, вирощену в контейнерах ϵмністю 30 або 40 літрів — можна в будь-яку погоду та пору року.

В травні саджати лохину теж можна, але в такому випадку її доведеться рясно поливати. За станом рослини потрібно постійно слідкувати. Навколо лохини не повинно бути багато дерев і великої тіні. Небажано висаджувати біля неї гірчицю.

Лохина любить пухкі ґрунти. Ані в чорноземі, ані в піщаному ґрунті вона рости гарно не буде. Цьому чагарнику важливо, щоб коріння добре дихало. Деякі городники висаджують лохину в перепрілу кору. Якщо чагарник висаджують посеред поля, то там роблять рів і засипають в нього лежану соснову кору.

Чим краще підживити чагарники лохини?

Чагарники лохини варто правильно підживлювати. Краще за все придбати для цього в спеціалізованих магазинах або ж садових центрах прості та доступні добрива. Органіку в якості добрива краще не використовувати. В складі добрива не повинен міститись хлор.

Як правильно обрізати лохину?

Лохину обовʼязково обрізають. Це необхідно для формування кущів. За нормальних умов вирощування, дотримування норм поливу гілки на чагарниках з лохиною виганяють завдовжки до 1 м.

Як виростити лохину в домашніх умовах
Як виростити лохину в домашніх умовах

До настання осені з одного кореня виросте дуже багато приросту. З нього варто залишити лише 10-12 гілочок. Інші ж просто вирізають. Такі дії збільшать врожаї ягід лохини.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.