Місячний календар на червень 2024: сприятливі дні в першому місяці літа для посадки гороху та квасолі

Якщо ви запланували посів бобових культур на червень 2024 року — скористайтесь порадами Місячного календаря. Він підкаже сприятливі дні червня, коли на городі можна посадити горох чи квасолю.

В червні 2024 року в городників додаϵться клопоту на присадибній ділянці. Треба і за висадженою розсадою доглядати, і сіяти ті культури, які раніше ще не були висаджені у відкритий ґрунт. До таких, наприклад, належить квасоля та зелений горошок.

Якщо ви збираϵтесь сіяти горох та квасолю у відкритий ґрунт саме в червні 2024 року — обовʼязково зверніть увагу на поради Місячного календарю. Саме в ньому вказані найбільш сприятливі дати для посіву квасолі і горошку.

Коли в червні 2024 року сіяти горох у відкритий ґрунт?

Зелений горошок – корисний і смачний овоч, в якому багато вітамінів, мікроелементів та інших поживних речовин. Посіяти його у відкритий ґрунт можна в червні самостійно. Щоб врожай гороху виріс соковитим і рясним — важливо борати правильний день для посадки культури.

Коли краще саджати зелений горошок у відкритий ґрунт в червні 2024 року
Коли краще саджати зелений горошок у відкритий ґрунт в червні 2024 року

Зелений горошок — це однорічна культура. Він чудово проростаϵ та розвиваϵться навіть у прохолодному кліматі. Але фахівці радять висаджувати його у відкритий ґрунт після того, як земля нагрілася до температи +5 +10 °С. В залежності від регіону період, коли температура ґрунту сягаϵ таких позначок — припадаϵ на квітень або травень.

Але найкраще все ж посадити горох в червні. Найбільш сприятливі дні для цього: 1, 3, 4, 8, 9, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 23, 26 та 27 число.

Сприятливі дні в червні 2024 року для посадки квасолі та зеленого горошку у відкритий ґрунт
Сприятливі дні в червні 2024 року для посадки квасолі та зеленого горошку у відкритий ґрунт

Зелений горошок саджають на відстані 5-6 см один від одного. Між рядками треба витримувати відстань у 15-20 см. Кожне зернятко заглиблюють в ґрунт на 3-5 см.

Сприятливі дні в червні 2024 року для посіву квасолі у відкритий грунт

Урахування фаз Місяця важливо і при посіві у відкритий ґрунт квасолі. Ця бобова культура дасть рясний врожай, якщо посіяти її в червні 1, 2, 3, 5 і 6 числа.

Сприятливі дні в червні для посіву квасолі у відкритий ґрунт
Сприятливі дні в червні для посіву квасолі у відкритий ґрунт

Перед висаджуванням зернятка квасолі фахівці радять замочити їх у розчині борної кислоти на 5 хвилин. Під час такого замочування зернятка добре набухнуть і будуть надійно захищені від атак шкідників та різних захворювань.

Нові статті

Схожі статті

Що стало з Даном Баланом – зіркою 2000-х, який співав у Молдові, Україні, але живе не в цих країнах

Дан Міхайович Балан – молдавський співак, який з 2019 по 2020 рік був наставником українського вокального шоу "Голос країни". Куди зник артист зараз і чим займається? Розповідаємо деталі.

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.