Як смажити котлети, щоб вони зверху не пригоряли, а всередині — не були сирими? Господині роблять так завжди

Смаження котлет — процедура, яка має свої особливості. Чому котлети не досмажуються та як цього уникнути? І як зробити так, щоб виріб всередині не вийшов сирим, а зовні — не пригорів?

Приготування котлет — особлива кулінарна історія, в якій існують свої секрети. Щоб мʼясо добре просмажилось і не залишилося сирим — господині повинні не допускати помилок під час приготування виробу. Наприклад, не правильно вважати, що хрумка і золотиста скоринка на котлетах — ознака їхньої готовності. Просто обсмажити їх з обох боків та викласти на окрему тарілку — не правильно.

Як смажити котлети, щоб вони не залишились сирими: поради від досвідчених господинь
Як смажити котлети, щоб вони не залишились сирими: поради від досвідчених господинь

Щоб мʼясо в котлетах дійсно дійшло до повної готовності – необхідно в пательню налити окріп та під закритою кришкою протушкувати мʼясний виріб декілька хвилин. Готувати котлети краще на повільному вогні.

Спосіб тушкування ідеально підходить для котлет із свинячого або яловичого фаршу. Котлети з курки смажаться набагато швидше. Тому додаткові маніпуляції із курячим фаршем не потрібні.

Якщо ж котлети перед смаженням були обвалені у борошні — то під час тушкування вода перетвориться на густенький та смачний соус.

Якщо у вас котлети під час смаження все одно залишаються сирими — можете скористатись і наступним методом. Спочатку обсмажте котлетки з обох боків. Потім — покладіть в окрему каструлю або миску та встановіть в електричну духовку — щоб виріб дійшов до повної готовності.

Щоб довести котлетки до ідеальної готовності – досвідчені господині радять їх… панірувати. Паніровка втримує рідину всередині фаршу і мʼясний виріб виходить соковитим, мʼяким і добре просмаженим.

Паніровка для котлет може бути різною. Дехто вважає, що котлетки краще смажити в борошні. Для інших же найкращим видом панірування стають подрібнені сухарі.

Щоб котлети вийшли смачними - їх потрібно панірувати перед смаженням
Щоб котлети вийшли смачними – їх потрібно панірувати перед смаженням

Можна зробити ще й змішане панірування. Для цього панірувальні сухарі змішують навпіл із борошном.

Неправильна температура смаження — ще одна помилка багатьох господинь, яка не дозволяє приготувати смачні та соковиті котлетки. Щоб її не допускати – потрібно дотримуватись певного алгоритму дій під час смаження мʼясного виробу.

  1. Спочатку дно пательні сильно розігрівають. Потім — наливають на нього рослинну олію.
    Вогонь під пательнею зменшують до середнього.
  2. Сформовані котлети викладають на розпечену пательню.
  3. Коли на поверхні котлет зʼявиться скоринка і вони будуть легко зрушувати з місця — вогонь під пательнею зменшують до мінімального та накривають котлети зверху кришкою. Якщо цього не зробити — мʼясо всередині не просмажиться і залишиться червоним. Скоринка ж згорить раніше, аніж котлетки добре просмажаться всередині.
  4. З другого боку котлети смажать вже на маленькому вогні. На смаження виробу з одного боку йде часу приблизно 2 хвилини. Тушкування на маленькому вогні займе ще 4-5 хвилин.

Тобто, увесь процес приготування займе у вас приблизно 9 хвилин. За цей час котлети добре просмажаться всередині і не пригорять зовні.

Нові статті

Схожі статті

Проміняв Нелю Шовкопляс на кіно: Єгор Гордєєв взяв собі підробіток – куди він пішов після “Сніданку з 1+1”?

Відомий ведучий з ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Єгор Гордєєв знайшов собі нову роботу. Розповідаємо, в якому ще проєкті українського виробництва можна буде його побачити.

“Обійми”: вокаліст “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника на сцені Палацу спорту

Вокаліст гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук здійснив мрію шанувальника під час концерту. Хлопець на імʼя Стас давно бажав заспівати на сцені поряд з кумиром. І це бажання, нарешті, здійснилося.

Найкраще добриво для грошового дерева: ось чим підживити товстянку, щоб вона обросла здоровим листям

Грошове дерево або товстянка – одна із найулюбленіших рослин в багатьох квітникарів. Його легко вирощувати в домашніх умовах. Головне – знати правила підживлення.

24-річна дружина Володимира Остапчука за 1,5 місяці до пологів “зловила” паніку: “Я нічого не розумію”

Дружина 39-річного шоумена Володимира Остапчука розповіла про емоції майбутньої мами. До пологів залишається лише 1,5 місяці, а в Каті Полтавської - ще багато клопоту.