Куриця несеться, там де їй заманеться: 4 причини, які пояснять – чому домашня птиця кладе яйця поза гніздом

Деякі фермери стикаються з тим, що курка несеться не в гнізді, а поза ним. Чому птиця міняє облаштовані місця для відкладання яєць на сінники, дровник чи… всідається нестись прямо посеред вулиці?

Домашня курка іноді приносить своїм господарям чимало клопоту. Наприклад – коли починає відкладати яйця не в гніздечку, що спеціально облаштоване для цього, а там, де їй тільки заманеться.

Курячі яйця через це можуть опинитись як в собачій будці, так і посеред двору, на городі в картоплі чи капусті або в сіннику.

“Один Факт” розповість, чому саме виникає така проблема і що робити, аби курка несла яєчка в правильних місцях.

Чому курка несе яйця поза гніздом
Чому курка несе яйця поза гніздом

Причина № 1. В гнізді у курки оселились блохи, кліщі чи будь-які інші паразити. Птицям некомфортно нестися в такому гнізді, тому вони починають шукати більш зручне містечко для цього процесу.

Найкращий вихід з ситуації – добре почистити гніздо для курей, прибрати з нього стару солому, провести дезінфекцію від паразитів та покласти всередину нову соломʼяну підстилку. дезинфекція потрібна і самій курці.

Причина № 2. Вік курки-несучки. Якщо птиця ще молода, то вона просто може не знати – де саме їй нести яйця. Тому господарю краще облаштувати гнізда ще до того, як курка почне нестися. Тоді в домашньої птиці буде час, щоб звикнути до місця відкладання яєць, ближче познайомитись із ним та… “підглянути” за своїми пернатими колегами.

Молоді курки-несучки можуть нести яйця будь-де, тому що не знають, де їх гніздо
Молоді курки-несучки можуть нести яйця будь-де, тому що не знають, де їх гніздо

Причина № 3. Гнізда для відкладання яєць розташовані неправильно. Зазвичай роблять так, щоб в одному гнізді могли розміститися від 4 до 5 курей. Встановлюють гнізда в напівтемних та затишних ділянках курника.

Завдяки правильному розміщенню гнізда процес відкладання яєць в курки буде відбуватись з максимальним комфортом та без зайвого стресу. Птиці нічого та ніхто не заважатиме.

Причина № 4. В курячому гнізді немає покладка. Щоб курка йшла нестись до гнізда – в нього потрібно покласти щось, що буде схожим на звичайнісіньке яйце. В якості покладка можна використати деревʼяне яйце-поробку, тенісну кульку або… звичайне куряче яйце.

В гніздо для курки потрібно заздалегідь розмістити покладок
В гніздо для курки потрібно заздалегідь розмістити покладок

Щоб не переплутати яйце-покладку з тими, що знесла курка – його краще заздалегідь позначити маркером і тільки після цього покласти до гнізда.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.