Варто лише постукати і почути правильний звук. Як вибрати стиглий та солодкий кавун – дієвий лайфхак!

Тепер йдучи додому, можете не думати, чи вибрали ви стиглий кавун чи ні: як обрати солодку та дозрівшу ягоду в магазині - лайфхак, який дійсно працює.

Для того, щоб знайти стиглий кавун, необхідно дотримуватися кількох важливих правил. Перш за все, оберіть ягоду, яка має рівномірну форму без тріщин та проколів. Шкіра кавуна повинна бути гладкою і без вм’ятин, і при легкому натисканні нігтем на неї, вона має мати легкий трав’янистий запах.

Розмір також грає важливу роль. Зазвичай кавуни меншого розміру мають меншу ймовірність накопичення нітратів, особливо якщо вони купуються в першу половину серпня. Варто віддавати перевагу ягодам, вага яких не перевищує чотирьох кілограмів на початку місяця, і з середини серпня можна обирати і більші плоди.

Експерти розповіли лайфхак, як вибрати стиглий кавун
Експерти розповіли лайфхак, як вибрати стиглий кавун

Одним з ключових критеріїв якості є колір плоду. Ідеально дозрілий кавун повинен мати яскраво-зелений або темно-зелений відтінок з чітко вираженими контрастними смужками. Наявність плями на боці, де ягода лежала до дозрівання, є ще одним індикатором — вона має бути відтінків від жовтого до помаранчевого.

Щодо стебла кавуна, сухе, але не пересушене стебло свідчить про достатню зрілість плоду. У ягід, що ще не до кінця дозріли, стебло буде товстим і зеленим.

Експерти розповіли лайфхак, як вибрати стиглий кавун
Експерти розповіли лайфхак, як вибрати стиглий кавун

Ще одним методом визначення зрілості кавуна є звук, який він видає при постукуванні. Гучний звук свідчить про те, що кавун дозрів. Глухий звук може вказувати на те, що плід перезрів, тоді як дзвінкий звук означає, що кавун ще потребує часу для повної зрілості.

На кухонних столах і в садках часто обирають кавуни-дівчатка — ягоди з сухою плямою там, де колись була квітка, що відзначається своїм протилежним стеблу положенням. Цей знак дає змогу досвідченим любителям кавунів вибирати ягоди з оптимальною смаковою якістю і максимальними корисними властивостями для організму.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.