Що додати в фарш, щоб вийшли соковиті та смачні котлети – інгредієнт, про який забули всі сучасні господині

Не кожній господині вдається приготувати соковиті та смачні котлетки. Які інгредієнти додати, щоб вироби з мʼясного фаршу вийшли апетитними та неймовірно смачними?

Приготувати соковиті та неймовірно апетитні котлетки вдається не кожній господині. Справа тут в тому, що під час створення сирого мʼясного фаршу деякі досвідчені кухарі додають до нього особливий інгредієнт. Саме він робить смак готових котлеток неперевершеним, а аромат – запашним та апетитним.

Що зробити, щоб готові котлети вийшли соковитими?

Секрети приготування соковитих та апетитних котлет
Секрети приготування соковитих та апетитних котлет

Гарна господиня добре знайома з класичними методами приготування мʼясного фаршу. Щоб котлети з нього вийшли на смак соковитими та ароматними, до фаршу додають терту ріпчасту цибулю та хліб, попередньо замочений у мінеральній воді чи молоці.

Цибулю перед додаванням у фарш дрібно нарізають. Але краще за все натерти її на дрібній тертці. Багато хто радить додавати до фаршу молоко. Втім, професійні кулінари цього ніколи не роблять. Справа в тому, що молоко не є найкращим складником для котлетної суміші. Більшість різновидів мʼяса під впливом такої добавки стає більш жорсткішим.

Секрети приготування соковитих котлет
Секрети приготування соковитих котлет

Також до фаршу на котлети часто додають манну крупу чи черствий хліб, попередньо замочений на деякий час у воді. Краще на котлети брати білий хлібчик.

Домашні котлетки з мʼясного фаршу на 100% вийдуть соковитими, якщо додати до котлетної суміші трохи мінеральної води. В її складі міститься вуглекислий газ. Його активні компоненти сприяють більш ефективному виділенню соку. Врешті-решт котлетки після смаження виходять більш соковитими та привертають увагу апетитним ароматом.

У фарш для котлет мінеральну воду додають у зовсім невеликій кількості. Її буде достатньо, щоб текстура суміші поліпшилась. Також котлетний фарш стане більш повітряним, якщо його довго вимішувати. Це дозволить зробити готові домашні котлетки соковитішими.

Як приготувати фарш на соковиті котлети
Як приготувати фарш на соковиті котлети

Ще один секрет соковитих котлет домашнього приготування полягає в особливості смаження. Не варто чекати, коли з одного боку мʼясний фарш на пательні вкриється твердою та засмаженою кіркою.

Кожну котлету слід перевертати на пательні кожні 3-4 хвилини. Чим частіше будете це робити – тим смачніше та соковитіше вийде мʼясний виріб.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.