Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди: про це не розкажуть і на “МастерШеф”

Якщо ви та ваша сім'я любите смажену картопельку,  але не готуєте її через те що вона постійно прилипає до пательні, не забирайте можливість у родини ласувати улюбленою стравою - цьому є рішення!

Класична смажена картопля зазвичай готується з нарізаних тонкими шматочками картоплин, які обсмажуються на пательні до золотистої скоринки. Така картопля має хрустку текстуру. Частою проблемою є те, що вона постійно прилипає до пательні, як з цим впоратись?

Що зробити, щоб картопля не прилипала до пательні?

Для початку обов’язково оберіть сковорідку з антипригарним покриттям або ж добре витриману чавунну сковороду.

В моменті готування обирайте правильну температуру. Перед тим як смажити картоплю, добре розігрійте пательню на середньому або великому вогні. Вона повинна бути досить гарячою. Щоб перевірити наскільки розігріта сковорідка, додайте олію або вершкове масло. Олія за кілька секунд повинна розтікатися по поверхні як вода, а масло має шипіти.

Щоб картопля не прилипала обов’язково додайте велику кількість олії або вершкового масла, залежно від того, що вам більше подобається. Проте найкраще використовувати олії з високою температурою димлення, таку як оливкову першого віджиму або рафіновану соняшникову олію.

Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди:
Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди

Щоб картопля мала привабливий вигляд та не розпадалася, а також зберегла свій смак, перед смаженням добре промийте її у холодній воді, щоб змити зайвий крохмаль, а вже після “купання” картоплі, добре обсушіть її паперовими рушниками чи серветками.

Не кладіть багато картоплі на маленьку пательню, оцініть габарити посудини та покладіть картоплю в один шар. Вже після того, як почали смажити не перемішуйте її занадто рано та часто, зачекайте поки вона підрум’яниться, а краще вже після того, як вона матиме золотистий колір, зменшіть вогонь до середнього.

Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди
Кулінарний секрет, щоб шматочки картоплі не прилипали до сковороди

Якщо вам більше подобається м’яка але підсмажена картопля, її можна накрити кришкою останні 5 хвилин приготування. Загалом смажте картоплю не більше 15-20 хвилин, довший час приготування може посприяти розпаданню картоплі на шматочки.

Нові статті

Схожі статті

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.

“Смажене” господарське мило: ось навіщо мильну стружку кладуть на розігріту пательню

Господарське мило – дешевий та ефективний засіб, який допоможе вирішити безліч різноманітних питань. Розповідаємо, як від допомагає очищувати пательню від нагару та жиру.

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.