Наші бабусі так робили споконвіку: перевірений спосіб, як швидко нашаткувати капусту однаковими шматочками

Шаткування капусти – особлива наука. Вивчити її зможе кожна господиня, якщо дотримуватиметься порад. Пропонуємо до вашої уваги перевірений спосіб, як швидко та рівно нашаткувати білокачанну капусту.

Цей корисний спосіб швидкого шаткування капусти був добре знайомий нашим бабусям. Іноді, щоб її нашаткувати – доводиться витрачати багато вільного часу та спеціальні інструменти. Та наступний спосіб дозволить виконати цю процедуру набагато швидше.

Для шаткування вам знадобиться:

  • свіжа капуста;
  • ніж для очистки з гострим лезом

Щоб правильно та рівномірно нашаткувати свіжу капусту – виконайте наступні дії.

Як швидко та тонко нашаткувати капусту: поради
Як швидко та тонко нашаткувати капусту: поради

Крок № 1. Розрізати одну білокачанну капусту на 4 рівних частини. Завдяки цьому під час шаткування її буде зручніше тримати в руці.

Крок № 2. Тримати капусту за ніжку. Почати шаткувати її, підтримуючи її за качан і використавши ніж для очистки овочів. Завдяки такій формі шаткування вдасться отримати однакові шматочки.

Крок № 3. Під час шаткування необхідно слідкувати за товщиною шматочків. Вони повинні бути достатньо тоненькими і швидко маринувались чи відварювались. Водночас, нашаткована капуста не повинна бути занадто тоненькою. Інакше вона під час готування втратить свою структуру.

Ніж для очистки овочів здатний зробити структуру нашаткованої капусти саме такою, як потрібно. Розмір шматочків вийде ідеальним завдяки гострому лезу, яке забезпечить точність та швидкість. Інструмент значно спрощує процес шаткування, а ви зекономите час.

Як правильно нашаткувати капусту: поради господині
Як правильно нашаткувати капусту: поради господині

Спробуйте скористатись цим лайфхаком наступного разу, коли розпочнете шаткувати капусту. Ви побачите, як легко, швидко та тоненько можна підготувати білокачанну або червонокачанну капусту до маринування, квашення або ж свіжого салату чи борщу.

Тоненько нашаткована капустина після приготування вийде неймовірно смачною і буде мати апетитний вигляд.

Нові статті

Схожі статті

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.