В яку воду потрібно кидати м’ясо, щоб борщ був наваристим: перевірте, чи робите ви цю розповсюджену помилку

Приготування борщу – справа особлива та не завжди проста. Господині-початківці іноді роблять помилку, додаючи мʼясо в каструлю не в той час. Через це готова страва виходить не наваристою.

Приготування борщу повʼязане із великою кількістю нюансів. Зокрема, господині можуть додавати мʼясо у неправильний час і через це бульйон виходить не наваристим. “Один Факт” підготував декілька порад, як та коли закладати мʼясо у воду, щоб бульйон до борщу вийшов те, що треба.

Загалом те, коли саме ви вкинете мʼясо у воду під час приготування борщу – особливого значення не має. Смакові якості першої страви від цього майже не зміняться. Проте, якщо скористатись правилами приготування, то готова страва вийде більш наваристою, ситною і насиченою.

Господиня розповіла, в яку воду потрібно кидати мʼясо, щоб борщ був наваристим
Господиня розповіла, в яку воду потрібно кидати мʼясо, щоб борщ був наваристим

Багато кулінарів-початківців навіть не здогадуються про те, що на якість та ситність борщу впливає, температура води, в яку закладають шматочки сирого мʼяса для варіння.

Досвідчені ж шеф-кухарі добре знають – щоб борщик вийшов наваристим, мʼясо не можна кидати у киплячу воду. Якщо так зробити, то продукт дуже швидко стане ніби “запечатаним” і усі корисні речовини та соки залишаться всередині мʼясного шматочка.

Водночас слід сказати і про те, що вкидання мʼяса в киплячу воду може бути доцільним, якщо в подальшому ви хочете вживати його окремо від борщу. Наприклад – із картоплею, кашею або макаронами. В такому випадку мʼясний продукт вийде більш соковитим та смачним.

Натомість, якщо мʼясо буде складовою в готовому борщі, то вкладати його в киплячу воду не варто. Бажано, щоб вона була холодною. Інакше сік з нього в бульйон не піде. І він, відповідно – не буде таким ситним та наваристим.

Господиня розповіла, в яку воду потрібно кидати мʼясо, щоб борщ був наваристим
Господиня розповіла, в яку воду потрібно кидати мʼясо, щоб борщ був наваристим

Тож, кожній господині варто запамʼятати – сире мʼясо вкладають у холодну воду. В такому випадку у вас не буде сумнівів щодо того, чи віддасть мʼясце свої соки та чи вийде готовий борщ апетитним і неймовірно смачненьким.

Нові статті

Схожі статті

Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.