Коли квасити капусту в жовтні 2024 року: найкращі дні, щоб квашена капуста вийшла найсмачнішою та хрумкою

Квашена капуста – смачна неймовірно корисна закуска, в якій міститься багато вітаміну С. Осінь – найкращий час для того, щоб заквасити свіжу білокачанну капусту на зиму.

Квашена капуста – корисна зимова заготовка, яку багато господинь починають робити з осені. Розповідаємо нашим читачам, як правильно заквасити капусту, щоб вона зберігалася до самої весни, залишилася смачною та зберегла корисні властивості.

Найкращі дні для заквашування капусти на зиму

Білокачанну капусту починають квасити у жовтні. Для закуски обирають пізні сорти, які мають соковиті та сильні головки. Саме вони чудово підходять для цього.

Коли за Місячним календарем 2024 квасити капусту в жовтні
Коли за Місячним календарем 2024 квасити капусту в жовтні

Досвідчені господині добре знають одну важливу хитрість, яку треба використовувати під час засолювання капусти. Квасять її тільки в певні дні тижня, а саме – “чоловічі”. Вважають, що квашення в жіночий день може призвести до того, що готова квашена капуста буде слизькою, мʼякою та зовсім не смачною. Та й зберігатися довго вона не буде.

Отже, щоб зробити квашену капусту соковитою – її готують в жовтні у понеділок, вівторок або четвер. Враховують і сприятливі дні за Місячним календарем.

Квашена капуста вийде смачнішою, якщо чоловічі дні тижня будуть збігатися із датами, коли Місяць на небі буде знаходитись у знаках Зодіаку Овен, Козерог та Стрілець.

В жовтні 2024 року ці дні припадають на 7, 8, 9, 10, 11 та 16 число.

Вважають, що приготована в ці дні закуска виходить смачною і не втратить якості під час довгого зберігання.

Рецепт квашеної капусти від бабусі

Рецепт квашеної капусти від бабусі
Рецепт квашеної капусти від бабусі

Щоб приготувати квашену капусту вдома – необхідно мати під рукою лише 4 інгредієнти:

  • білокачанна капустина (головка середнього розміру): 2-2.5 кг;
  • морква: 2 штуки середнього розміру;
  • 1 л води (для розсолу);
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. кухонної солі.

Свіжу білокачанну капусту шаткують, моркву чистять від шкірки та натирають на крупній тертці. Для приготування розсолу у воді розчиняють сіль та цукор. Капусту разом із морквою викладають в окрему скляну банку.

Попередньо її варто обробити гарячим паром. Капусту слід добре примʼяти, залити готовим розсолом та поставити заквашуватися в тепле та темне місце.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.