+1 лайфхак у вашу скарбничку! Як вимити всі ваші вікна, щоб не залишити розводи на них – дієвий спосіб

Маєте постійну проблему щодо розводів на вікнах, хоч і помили їх? Ідеальний метод, який вирішить вашу проблему - як і чим саме потрібно вимивати скло.

Оптимальним періодом для миття вікон на вулиці вважається початок жовтня. У цей час температура повітря залишається досить комфортною для роботи, а ймовірність опадів зменшується, що знижує ризик забруднення щойно очищених вікон.

Щодо вибору засобів для очищення, існує кілька варіантів. Спеціальні засоби для миття вікон демонструють високу ефективність у видаленні бруду, не залишаючи після себе розводів. Але альтернативним варіантом можуть стати й домашні розчини. Наприклад, суміш води з оцтом у рівних частках є дієвим засобом, а розчин з води та нашатирного спирту прекрасно справляється з жирними плямами. Можна також використовувати звичайний мильний розчин.

Експерти розповіли, як і чим вимити вікна, щоб не було розводів
Експерти розповіли, як і чим вимити вікна, щоб не було розводів

Спершу потрібно підготувати вікно: зняти штори і відкрити його. Далі слід позбутися пилу, використовуючи суху ганчірку або пилосос. Після цього раму необхідно вимити теплою водою з милом, що дозволить видалити бруд.

Потім слід нанести засіб для миття на поверхню скла, а потім протерти його мікрофібровою ганчіркою круговими рухами. Після цього варто використати скребок для вікон, щоб видалити залишки миючого засобу. Завершальним етапом є полірування скла сухою мікрофібровою ганчіркою або газетою, що надасть вікнам блиску.

Експерти розповіли, як і чим вимити вікна, щоб не було розводів
Експерти розповіли, як і чим вимити вікна, щоб не було розводів

Використання старих панчох для полірування також є відмінним варіантом, оскільки вони не залишають ворсинок. Додавання гліцерину у воду для останнього ополіскування може допомогти створити захисний шар, що буде відштовхувати пил. А якщо протерти скло розрізаною навпіл цибулиною, це може допомогти запобігти запотіванню вікон у зимовий період.

Кавова гуща може слугувати ефективним засобом для усунення стійких плям, адже вона є натуральним абразивом, що не пошкоджує поверхню скла. Рекомендується мити вікна, починаючи з верхньої частини. Для чищення важкодоступних місць і кутів корисно використовувати м’яку зубну щітку. Щоб отримати додатковий блиск на склі можна застосувати суміш води та спирту в рівних пропорціях.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.