Забудете про “грибок” раз і назавжди! ТОП-3 засоби, які допоможуть вивести плісняву – є у кожного під рукою

З часом пліснява з'являється у кожній оселі через різні причини, але як її вивести? Найдієвіші методи, які допоможуть вам - спробуйте прямо зараз.

Пліснява на стінах є не тільки естетично неприємним явищем, а й серйозною загрозою для здоров’я. Вона може спричиняти алергічні реакції, ускладнювати дихання та погіршувати якість повітря в житлових приміщеннях. Якщо виявлено чорні або зеленуваті плями на стінах, потрібно терміново діяти.

У першу чергу, знадобляться захисні рукавички та маска. Також потрібні щітка або губка для очищення поверхонь, відро з водою, а також ганчірка, щоб витерти вологу.

Оцет

Важливо зробити вентиляцію в кімнаті, відкривши вікна та двері. Це допоможе уникнути накопичення токсичних випарів від використовуваних засобів. Одним із природних засобів, що добре зарекомендував себе у видаленні плісняви, є оцет. Це екологічний антисептик, який здатний не лише усунути плісняву, але й запобігти її повторному виникненню.

Експерти розповіли, якими засобами можна вивести плісняву вдома
Експерти розповіли, якими засобами можна вивести плісняву вдома

Для використання оцту потрібно налити звичайний оцет у пляшку з розпилювачем і обробити заражені ділянки. Після цього варто залишити засіб на поверхні приблизно на годину, а потім за допомогою губки або щітки ретельно протерти оброблену площу. Завершити процес слід промиванням водою.

Харчова сода

Іншим ефективним і безпечним для здоров’я засобом є харчова сода. Потрібно розчинити столову ложку харчової соди в одному літрі води. Отриманий розчин нанести на уражені ділянки за допомогою губки або розпилювача. Після того як засіб подіє протягом 10-15 хвилин, стіну слід очистити щіткою та змити залишки водою.

Експерти розповіли, якими засобами можна вивести плісняву вдома
Експерти розповіли, якими засобами можна вивести плісняву вдома

Перекис водню

Перекис водню також є ефективним засобом для видалення плісняви на світлих стінах. Цей склад не тільки дезінфікує поверхні, але й здатний усувати плями, що залишаються від грибка. Для боротьби з пліснявою рекомендується використовувати розчин з концентрацією 3%.

Процес нанесення простий: засіб можна нанести губкою безпосередньо на уражені ділянки. Після цього важливо дати розчину подіяти протягом десяти хвилин, а потім витерти поверхню сухою ганчіркою, щоб завершити обробку.

Експерти розповіли, якими засобами можна вивести плісняву вдома
Експерти розповіли, якими засобами можна вивести плісняву вдома

Після видалення плісняви важливо вжити заходів, щоб уникнути її повторної появи. Для цього рекомендується регулярно провітрювати приміщення, відкриваючи вікна. Встановлення вентиляційних систем, особливо у ванних кімнатах і кухнях, також є важливим кроком для запобігання накопиченню вологи. Слід уникати ситуацій, коли вологість перевищує норму, особливо після прийняття душу чи прання.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.