Завдання для справжньої господині: як зберегти свіжу капусту взимку, щоб вона залишилась хрумкою аж до літа

Зберегти капусту хрумкою та соковитою протягом всієї зими - цілком можливо. Для цього потрібно знати лише кілька секретів. Дізнайтесь про них детальніше в матеріалі від "Одного факту".

Правильне зберігання білокачанної капусти взимку допоможе зберегти її свіжість, а ще – усі корисні мінерали та вітаміни в складі овочу. Пропонуємо до уваги читачів декілька перевірених секретів.

Отже, щоб свіжа білокачанна капуста протягом всієї зими залишалась хрумкою, соковитою та насиченою вітамінами – потрібно дотримуватись певних правил її зберігання. Ось деякі практичні поради щодо зберігання головок капусти.

Порада № 1. Обирати для тривалого зберігання капусту пізньостиглих сортів. Саме в них головки – більш щільні, з часом не втрачають свою текстуру, мають менший вміст вологи всередині і тому під час тривалого зберігання точно не будуть загнивати.

Перевірені правила зберігання білокачанної капусти
Перевірені правила зберігання білокачанної капусти

Порада № 2. Притрусити головки капусти подрібненою крейдою. Вважається, що крейда буде вбирати в себе зайву вологу і головки капусти взимку та навесні не будуть загнивати.
До того ж, крейда служить певним барʼєром для шкідників і патогенних мікроорганізмів. Крейдяний шар захистить капустяне листя від пошкоджень під час транспортування до місць продажу.

Порада № 3. Слідкувати за температурою повітря в льосі або погребі, де зберігається капуста. Ідеальною вважається температура не більш ніж +3°С. Якщо це показник буде нижчим – білокачанна капуста може замерзнути. Занадто висока температура призведе до того, що головки капусти будуть занадто швидко псуватись.

Порада № 4. Слідкувати на вентиляцією в приміщенні. Місце, де зберігається капуста – повинно добре провітрюватися. Тоді повітря не буде застоюватись, а на стінах не стане формуватися цвіль.

Порада № 5. Огорнути кожну капустину папером. Завдяки цьому способу головки не будуть торкатись одна одну і їх загнивання не відбудеться.

Порада № 6. Зберігати білокачанну капусту в ящиках, залишаючи між ними невеликій проміжок вільного місця.

Порада № 7. Головки регулярно слід перевіряти на наявність гнилі, плісняви або будь-яких інших пошкоджень.

Як зберігати білокачанну капусту: перевірені правила
Як зберігати білокачанну капусту: перевірені правила

Порада № 8. Поряд із фруктами капусту краще не зберігати. Адже саме вони виділяють газ етилен, який прискорює дозрівання та псування головок.

Дотримуйтесь вищенаведених порад і капуста з вашого городу пролежить до самого літа, залишаючись свіженькою.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.