Фарш для котлет із зернятками кукурудзи: навіщо господині додають цей інгредієнт – відповідь вас здивує

Мʼясні котлети зі свинини – одна із найулюбленіших страв в багатьох українських родинах. Господині використовують особливий секрет, який дозволяє зробити цю страву набагато смачнішою. Ось він.

Домашні котлетки вийдуть набагато пишнішими та смачнішими, якщо під час приготування додати до фаршу деякі особливі інгредієнти. Багато господинь кладуть до свинячого або ж яловичого фаршу батон, манну крупу, терту картоплю.

Якщо в якості додатку використовують білий хліб – то його попередньо замочують у молоці чи кефірі.

Основне призначення таких додаткових інгредієнтів до фаршу – зробити його більш щільним. Тоді під час смаження котлети із нього не будуть прилипати до пательні та розвалюватися.

Господиня розповіла, навіщо додає до фаршу перемелену кукурудзу
Господиня розповіла, навіщо додає до фаршу перемелену кукурудзу

Отже, зробити фарш більш густим допоможе… кукурудза. Головна порада від досвідчених господинь – не обирати кукурудзяні качани солодких сортів. Зернятка вареної кукурудзи повинні бути прісними.

Перед тим, як додати їх у свинячий фарш – слід кукурудзу подрібнити у блендері. Також кукурудзяні зернятка перед використанням радять охолодити.

Щодо пропорцій – то тут варто бути обережним, аби не покласти забагато кукурудзи. Ідеальна норма на 1 кг фаршу – 100 г подрібненої кукурудзи.

До речі, кукурудза – не єдина альтернатива батону для більшої щільності мʼясних котлет. Замість неї можна використовувати свіжі гриби або гарбуз. Ці інгредієнти зроблять смак фаршу на котлети неперевершено смачним.

Господиня розповіла, навіщо додає до фаршу перемелену кукурудзу
Господиня розповіла, навіщо додає до фаршу перемелену кукурудзу

Отже, якщо додавати у фарш гриби – то їх потрібно подрібнити та залишити у воді на деякий час – щоб вони добре набрякли. Далі їх можна додавати у фарш.

Гарбуз у мʼясний фарш додають в запеченому вигляді. Норма грибів для фаршу на котлети – не більше 50 грамів. А ось гарбузика можна додати трохи більше – наприклад, 100 г.

Спробуйте приготувати домашні котлети із вищеназваними інгредієнтами. Вони чудово смакуватимуть із різноманітними гарнірами як на сніданок, так і на обід чи вечерю.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.