Чищу горіхи кілограмами за 5 хвилин: цей метод ефективний, але знають про нього лише одиниці – тепер і ви

Восени за традицією настає сезон волоських горіхів. Зібрати їх – лише половина справи. Потім горішки потрібно почистити. Розповідаємо, як зробити це швидко та без зусиль.

Осінь – час для збору волоських горіхів. Зібрати їх з дерева – лише половина діла. Потім потрібно ще почистити їх від шкаралупи, а це зробити непросто – особливо в квартирі.

Однак деякі господині точно знають дивовижний секрет, який допоможе впоратись із цим завданням за 5 хвилин. Розповідаємо, який метод допоможе вам впоратись із міцною шкаралупою волоських горішків та зберегти їхні ядра цілими лише за кілька хвилин.

Як почистити волоські горіхи за 5 хвилин
Як почистити волоські горіхи за 5 хвилин

Про цей простий та ефективний спосіб добре знали наші бабусі. Багато хто з них чистив волоські горішки саме так. Процес складається з кількох етапів. Слід зазначити, що всі вони – дуже легкі та простенькі.

Отже, першим ділом волоські горішки потрібно вимити у воді та прибрати із них увесь бруд.
Наступний етап – поставити на вогонь каструлю, наповнену водою по вінця. Рідину довести до кипіння. Додати у воду очищені горіхи та проварити в кипʼятку 5 хвилин. Під час кипʼятіння варто помішувати горішки. Завдяки цим діям вони рівномірно прогріються з усіх боків та будуть набагато легше відкриватися. Через 5 хвилин волоські горішки можна чистити.

Після кипʼятіння горіхи будуть очищуватись набагато легше. Тому вам не доведеться довго та гучно по них стукати. Достатньо буде лише трохи стукнути по ним молотком і вони розділяться на дві половинки.

Як швидко почистити волоські горіхи
Як швидко почистити волоські горіхи

Господині не радять сильно бити по них молотком, бо горіхи і так добре розкриються під час варіння в кипʼятку. До речі, шкаралупу від горіхів не варто викидати. Її можна використовувати для розтоплення печі та розпалу вогню. Своє призначення знайдуть також і горіхові перегородки. Їх можна заради покращення аромату додати до домашнього конʼяку.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.