Народне добриво: ось навіщо закопують помідори на городі до заморозків – секрет, про який ви не знали

Кожен дачник бажав би мати щороку рясний та якісний врожай. Садівники вдаються заради цього до різноманітних хитрощів, намагаючись поліпшити стан ґрунту. Наприклад, землю удобрюють… помідорами.

Щоб врожай на вашому городі завжди тішив вас своєю якістю та кількістю – потрібно вчасно збагачувати виснажену землю за допомогою добрив.

Садівники намагаються поліпшити якість ґрунту на власній ділянці за допомогою різноманітних засобів. Зокрема, використовують універсальне народне добриво у вигляді… помідорів. Їх закопують прямо на грядках і це допомагає розвʼязати відразу кілька проблем.

По-перше, корисні речовини, які містяться у томатах – переходять через кореневу систему до інших городних культур. Це – посилює їх зростання.

По-друге, якщо прикопати помідори в землю на городі – то разом із добривом ґрунт вбере в себе й насіння помідорів. Вже наступного року такий самосів стане чудовою базою для розвитку самосіву з новими плодами томатів.

Якщо ви ще в пошуках універсального добрива для ґрунту на присадибній ділянці — обовʼязково збагатіть землю помідорами. В їх складі містить азот, калій та фосфор. Ці компоненти будуть надзвичайно корисними як для самого ґрунту, так і для рослин, які в ньому ростуть. До того ж завдяки аерації земля в місці прикопування помідорів стає більш рихлою та пухкою.

Дачниця розповіла, навіщо закопувати помідори в ґрунт
Дачниця розповіла, навіщо закопувати помідори в ґрунт

Багато хто із дачників вважає, що найкращого способу для збагачення ґрунту, аніж закопування помідорів – можна й не шукати. В складі плодів томатів містяться фунгіциди, які перешкоджають розвитку грибкових захворювань. До того ж, різноманітні шкідливі комахи не зможуть добратись до  помідорів, які заховані під землею.

Як правильно закопати томати в ґрунт?

Якщо ви вирішили випробувати на своєму городі народні способи та поліпшити стан ґрунту – закопайте в землю кілька стиглих помідорів. Бажано для цього зробити лунки глибиною 15-20 см глибиною. Між сусідніми лунками потрібно зберегти відстань у 15 см.

Дачниця розповіла, навіщо закопувати помідори в ґрунт перед заморозками
Дачниця розповіла, навіщо закопувати помідори в ґрунт перед заморозками

Зверніть увагу, що виконати таку процедуру потрібно до настання заморозків. Коли вдарять перші нічні заморозки – помідорні посадки потрібно вкрити агроволокном.

Посадка помідорів на зиму – це найкращий спосіб захистити свій город від шкідників та водночас отримати ранній та міцний врожай.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.