Ось на яких поверхах комфортніше жити – і вода гарно біжить, і шуму з вулиці не чутно, і ліфту не треба

Покупка власної квартири – це завжди особлива задача. При її вирішенні варто враховувати багато нюансів, починаючи від вартості та району розташування і завершуючи поверхом.

Дуже часто ріелтори під час продажу квартири стикаються із тим, що покупець не хоче розглядати варіанти нерухомості, що розташована на першому або ж останньому поверсі. Насправді, люди хвилюються дарма, адже сьогодні реалії купівлі нерухомості набагато кращі, ніж були раніше.

Колись були часи і в деяких будинках на першому або верхньому поверхах дійсно жити було некомфортно. Зокрема, на останньому поверсі влітку було доволі спекотно, оскільки квартира розташовувалась близько до даху. Взимку ж частіше страждали ті, хто жив на першому – бо там було прохолодніше.

Зараз в українських новобудовах перший поверх зайнятий комерційними установами та магазинами. Житловий фонд в них розпочинається переважно з другого поверху. Дахи в таких будівлях сконструйовані за сучасними технологіями. І тому на останніх поверхах таких багатоповерхівок комфорт присутній влітку навіть без кондиціонера.

Водночас із цим різні поверхи в багатоповерхівках мають свої переваги та недоліки. То ж, де жити краще?

З 2 по 4 поверх

Фахівці з нерухомості розповіли, на якому поверсі краще жити
Фахівці з нерухомості розповіли, на якому поверсі краще жити

Переваги квартир на цих поверхах очевидні. Ви не будете занадто сильно залежати від ліфту. До того ж, в квартирі завжди буде нормальний тиск води, а вуличний шум та сторонні звуки з дитячих майданчиків точно не будуть ставати на заваді вашому повноцінному відпочинку.

З 5 по 10 поверх

Вуличний гамір та звуки автомобілів сюди не долітають. Обстановка на верхніх поверхах більш тихіша, а з вікна завжди відкривається гарний панорамний вигляд з віконця.
Важливо розуміти і те, що перед купівлею квартири варто звертати увагу й на інші фактори. Слід подивитись на стан перекриттів, наявність ліфтів, відгуки про управлінську компанію.

Фахівці розповіли, на якому поверсі зручніше жити
Фахівці розповіли, на якому поверсі зручніше жити

Отже, розташування квартири на першому або останньому поверсі – це зовсім не значить, що перед вами поганий варіант.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.