Скажіть “ні” жиру і нагару: ТОП-3 методи, які зроблять ваші сковорідки ідеально чистими – ось в чому секрет

Якщо ви вже давно "попрощались" зі своїми сковорідками, то зараз саме час дати їм нове життя - як повернути посуд до ідеального блиску, без нагару та жиру.

Щоб ефективно позбутись жиру на сковорідці, не варто відразу ж вдаватися до використання побутової хімії. Багато засобів, що позиціонуються як “антижир”, можуть бути досить агресивними і завдати шкоди поверхні сковороди. Натомість існують прості та безпечні методи, перевірені часом.

Сіль

Один із таких методів полягає у використанні солі. Для цього потрібно налити у сковороду склянку води і додати 5-7 столових ложок солі. Після цього рідину необхідно довести до кипіння, накрити кришкою і потримати на вогні ще приблизно 6 хвилин. Після завершення цього часу сковороду слід залишити в спокої на дві години. Після охолодження, соляну воду можна злити, а сковороду промити чистою водою.

Експерти розповіли, як відмити сковорідку від нагару та жиру
Експерти розповіли, як відмити сковорідку від нагару та жиру

Гірчиця

Для цього потрібно посипати гірчичний порошок на вологу поверхню сковороди та дати йому постояти близько 15 хвилин. Після цього достатньо змити залишки порошку, і сковорода буде сяяти.

Однак для якісного очищення сковорідок важливо враховувати деякі нюанси, оскільки різні матеріали потребують специфічного підходу. Неправильний метод очищення може призвести до пошкодження посуду, тому варто розглянути деталі догляду за різними типами сковородок.

Експерти розповіли, як відмити сковорідку від нагару та жиру
Експерти розповіли, як відмити сковорідку від нагару та жиру

Чавунні сковороди, наприклад, слід чистити лише після повного охолодження, оскільки гаряча поверхня може бути більш вразливою до механічних пошкоджень. Тефлонові сковороди, натомість, варто мити відразу після використання, щоб уникнути утворення стійкого жиру та нагару.

Щоб сковорода слугувала довше, рекомендується мити її відразу після використання. Найпростіший спосіб очистити внутрішню поверхню полягає в замочуванні сковороди на 15 хвилин у воді, додавши миючий засіб. Після цього слід промити її, використовуючи м’яку губку.

Експерти розповіли, як відмити сковорідку від нагару та жиру
Експерти розповіли, як відмити сковорідку від нагару та жиру

Щодо зовнішньої частини сковороди, господині часто шукають ефективні методи очищення. Одним із таких є поєднання трьох столових ложок соди з п’ятьма столовими ложками перекису водню. Цю суміш потрібно ретельно перемішати і нанести на зовнішні стінки сковороди, залишивши на кілька хвилин. Після цього важливо добре змити розчин губкою, щоб уникнути залишків.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.