“Смажене” господарське мило: ось навіщо мильну стружку кладуть на розігріту пательню

Господарське мило – дешевий та ефективний засіб, який допоможе вирішити безліч різноманітних питань. Розповідаємо, як від допомагає очищувати пательню від нагару та жиру.

Багато хто з господинь використовує господарське мило не тільки, щоб випрати речі. Ним очищують різноманітні поверхні в оселі. Наприклад – забруднену жиром пательню.
Про це мало хто знає, але саме господарське мило є чудовим засобом проти нагару та бруду на посуді. Завдяки мильній стружці можна очистити пательню навіть від застарілого бруду. Для цього подрібнене мило достатньо буде “засмажити” на ній або ж зробити мильний розчин.

Як відмити пательню господарським милом
Як відмити пательню господарським милом

Яким же чином “смаження” мила допоможе забрудненій пательні? Цей натуральний засіб видалить шар жирового нагару.

Щоб почистити пательню зсередини господарським милом – його подрібнюють на тертці. Далі готову стружку насипати на пательню і додати трохи води. Рідина повинна лише трохи покривати мильну стружку.

Наступним етапом увімкнути вогонь та поставити на нього пательню з мильною рідиною. Почекати, поки стружка перетвориться в густу масу. На це піде приблизно 10 хвилин часу. Вимкнути вогонь.

Коли мильна рідина охолоне – необхідно відмити нагар з пательні. Вона після цього стане ідеально чистою.

Як помити пательню господарським милом зовні?

Як відмити пательню господарським милом
Як відмити пательню господарським милом

Господарське мило відчистить нагар із зовнішньої частини пательні. Звісно, кіпʼятіння або ж “смаження” для цього не підходить.

Щоб почистити пательню зовні – з господарського мила так само готують стружку. Потім її розчиняють в теплій воді. Розчин має нагадувати за консістенцією густеньку кашу.
Погасити оцтом декілька столових ложок соди. Додати суміш до мильного розчину та перемішати до отримання однорідної маси.

Перевернути брудну пательню. Нанести на її поверхню суміш. Залишити на 15-20 хвилин. Щіткою почати відчищати бруд від пательні. Якщо прибрати забруднення відразу не вдалося – можна повторити процедуру та нанести мильний розчин ще раз.

Нові статті

Схожі статті

5 подарунків від свекрухи, які не можна приймати, бо притягують сварки та хвороби: життєві народні прикмети

Якщо у вас не складаються стосунки із мамою чоловіка – то до подарунків свекрухи слід ставитись із особливою увагою. Є речі, які взагалі приймати не варто, бо вони обернуться суцільними проблемами.

Суддя “МастерШеф” Ярославський розсекретив, чому не можна купувати яскраву курагу – “Не натуральна”

Український ресторатор та суддя з кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно обирати на базарі курагу. Ось чому помаранчеву краще не брати.

Супермісяць Мисливця засяяв над планетою в ніч на 18 жовтня: українці діляться кадрами Повні (Фото)

В ніч на 18 жовтня 2024 року земляни побачили надзвичайне космічне явище. На небі зійшов найбільший в 2024 році Супермісяць Мисливця. Пропонуємо читачам "Одного Факту" подивитись його фото.

Не холостяк, як думають всі: Узелков не став приховувати свою наречену – ось на кого проміняв Боржемську

Минулого року В'ячеслав Узелков заручився, а про свою обраницю досі нічого не розповідає - екс-боксер вперше показався разом зі своєю нареченою.