Яблука пролежать до глибокої весни: ось ці поради допоможуть зберегти популярний фрукт свіжим та соковитим

Яблука – один із найголовніших фруктів осені. Їх можна зберігати довго без консервації. Але для цього потрібно дотримуватись певних правил та умов. Дізнайтесь, як зберегти яблучний врожай до весни.

Зберігати яблука протягом зими в свіжому вигляді – цілком можливо. Але для цього господарям потрібно дотримуватись певних умов.
По-перше, важливо обрати правильний сорт яблук для довготривалого зберігання. В такому випадку слід звернути увагу на зимові та осінні сорти цього фрукту. Їх плоди мають високу лежкість, добре транспортуються на великі відстані та мають щільну шкірку.
До осінніх та зимових сортів яблук належать: “Джонатан”, “Симиренко”, “Богатир”. Їх можна назвати справжніми рекордсменами довготривалого зберігання.
Збирати врожай яблук краще не голими руками, а в рукавичках. Тоді шкірка плоду не буде пошкоджена.
Зверніть увагу, що яблука з плодоніжкою зберігаються набагато довше ніж без неї. Це варто врахувати під час збору врожаю. Збирати яблука краще рано вранці і відразу після цього – перенести їх в прохолодне місце, подалі від прямих сонячних променів.
По-друге – під час зберігання яблук варто дотримуватись правильного температурного режиму. Зимові сорти довго лежать в температурі від -1 до +2 градусів. Фрукти в таких умовах повністю зберігають свої смакові властивості та соковитість. Строк їх зберігання може сягати 5-6 місяців. Щодо вологості в приміщенні, де зберігаються яблука – то вона повинна знаходитись на рівні 90%.
Деякі господарі пересипають яблучні плоди піском. В такому випадку важливою буде вологість сипучого засобу. Вона повинна становити 5%. Використовувати солому не варто, бо в ній яблука часто починають погано пахнути.
По-третє – зберігати яблука можна як у підвалі, так і на балконі або в холодильнику. Перед закладкою у підвал фруктів його слід підготувати. Стіни в погребі білять свіжогашеним вапном з додаванням мідного купоросу. Підлогу фарбують залізним купоросом.
Врожай яблук можна покласти в картонний або деревʼяний ящик. В ньому їх пересипають опилками, лушпинням або піском. Плоди не повинні торкатись один одного, тому варто кожне яблучко огорнути папером.
В умовах великого міста яблука зберігають на заскленому балконі або ж в холодильнику. Врожай фасують у поліетиленові пакети. Вони повинні бути повністю герметичними та не мати отворів.

Нові статті

Схожі статті

“Продав будинок, працював в таксі”: актор серіалів Валентин Томусяк розповів, чим займався останні роки

Валентин Томусяк – актор театру та кіно, відомий по ролі Павла в серіалі "Тільки кохання" (2010 рік). Артист розповів, з якими викликами він та його дружина Катя Тишкевич зіштовхнулись в 2022 році.

Ліниві вареники по-львівськи: як приготувати українські палюшки на обід – особливий рецепт від господині

Ліниві вареники по-львівськи або палюшки – традиційна страва української національної кухні. Як їх приготувати швидко та смачно – читайте в рецепті, який для вас підготував "Один Факт".

Вечір без Потапа: 37-річна Настя Каменських показала, з ким обіймається, поки чоловіка-репера немає поряд

Українська співачка Анастасія Каменських поділилась в соціальних мережах затишним родинним кадром. На ньому артистка обіймається, але не з Потапом. Хто був поряд з Настею, поки чоловік на гастролях?

“Дівчинка” або “хлопчик”: метеорологи розсекретили, чому одні урагани мають жіночі імена, а інші – чоловічі

Всесвітня метеорологічна організація почала надавати ураганам різноманітні назви, щоб поліпшити комунікацію. Фахівці пояснили, чому деяким ураганам надають жіночі імена, а іншим присвоюють чоловічі.