Кроти на город до бабусі Федори носа не сунуть: вона саджає рослини, які відлякують гризунів (Список)

На сьогоднішній день є велика кількість порад та рекомендацій, які допомагають прогнати кротів з городу. Наприклад, можна посіяти на городі рослини, які гризунам не до вподоби.

Кроти на городі для багатьох дачників стають справжньою проблемою. Вивести їх з ділянки не так і просто. Кожен дачник обирає для себе найбільш оптимальний варіант. Це можуть бути як механічні або хімічні препарати, так і народні засоби у вигляді рослин.

Присутність кротів та землерийок на городі іноді може стати лихом, подолати яке буде непросто. З одного боку знаходження цих тварин на присадибній ділянці цілком корисне.

Адже саме кроти поїдають личинки шкідливих комах, равликів та дощових хробаків. Та водночас землерийки з кротами завдають величезної шкоди корисним рослинам, що ростуть на городі.

Чимало дачників не хочуть використовувати для боротьби з кротами хімікати. Адже вони будуть забруднювати ґрунт і користі точно йому не принесуть. В цьому випадку виникає необхідність у використанні народних засобів.

Щоб кроти пішли з присадибної ділянки – необхідно висадити на городі правильні рослини. Вони будуть відлякувати гризунів, а висаджувати їх краще за все в жовтні. Тоді в наступному сезоні ваш садок точно буде захищений від кротової навали.

Чорнобривці та декоративний часник проти шкідників-кротів
Чорнобривці та декоративний часник проти шкідників-кротів

Під час підбору рослин проти кротів важливо памʼятати про те, що ці підземні мешканці мають доволі чутливий нюх. Знаючи про це – можна скористатись можливістю та прогнати шкідників, просто висадивши ці культури на городі. Що це за рослини – розповідаємо детальніше далі.

Імператорський рябчик

Рябчик імператорський – культура належить до цибулинних рослин. Вона здатна відлякувати не тільки кротів з городу, але й капустянку. Рослину висаджують, починаючи з кінця літа та й до кінця осені і початку стійких заморозків. Перед настанням зимових холодів імператорський рябчик накривають зверху гілочками хвойних дерев.

Нарциси

Нарциси та рябчик імператорський врятують город від кротів
Нарциси та рябчик імператорський врятують город від кротів

Нарциси – квітка, яка для кротів доволі токсична. Вона має різкий аромат та стає природним засобом проти гризунів на дачній ділянці.

Алліум

Алліум або декоративний часник чи декоративна цибуля – ще одна культура, яка здатна відлякувати кротів з городу на дачі.

Алліум починають висаджувати наприкінці вересня та продовжують до самого кінця листопада, допоки земля ще не замерзла. Слід зазначити, що деякі із сортів декоративного часнику можна висаджувати й навесні.

Чорнобривці

Чорнобривці – популярні природні інсектициди, які позбавляють кротів звичної для цих гризунів їжі (комах, личинок та інших шкідників).

Досвідчені дачники радять висаджувати по периметру городу й інші культури зі специфічним ароматом. До них, зокрема, належать селера, кріп, цибуля, часник та базилік.

Зростаючи по периметру ділянки, вони не тільки захистять її від шкідливих гризунів, а ще й подарують смачний та корисний врожай.

Нові статті

Схожі статті

Софія Ротару засвітилася в Україні на могилі покійного чоловіка: як виглядає 77-річна співачка зараз

Софія Михайлівна Ротару живе без коханого чоловіка Анатолія Євдокименка 22 роки. Він пішов з життя 23 жовтня 2002 року і з тої пори співачка залишилась на самоті. Цього року вона провідала коханого.

Місячний календар пересадки кімнатних рослин: Сприятливі та несприятливі дні для квітів у листопаді 2024

Листопад 2024 року – чудовий час, аби зайнятись пересадкою кімнатних рослин та доглядом за ними. Квітникарі радять звернути увагу на поради місячного календарю та обирати для робіт сприятливий день.

Олександр Усик поставив крапку у своїй “волосяній” історії: ви будете здивовані виглядом лисого боксера

Боксер Олександр Усик в черговий раз розпрощався із своїм волоссям. Український спортсмен кардинально змінив імідж, повністю оголивши голову. Дивіться нові фото боксера в матеріалі "Одного Факту".

Справа не в холоді: ось чому радянські жінки ніколи не знімали в приміщенні хутряні шапки – цікаве пояснення

За радянських часів багато хто з жінок носив в приміщенні шапки з натурального хутра. В головному уборі сиділи в залі театру, ресторані і на роботі. В Мережі зʼявилось цікаве пояснення традиції.