Урізноманітнюємо гарнір булгуром: чи треба мити крупу перед приготуванням, і як зробити кашу ароматнішою

Останнім часом на полицях супермаркету до звичних манки й гречки додалися ще кілька нових найменувань. Серед них і булгур, що зовні нагадує рис. Розгляньмо, що це таке, і як слід правильно готувати крупу.

Булгур належить до родини пшеничних круп, але виготовляється особливим чином – по-іншому подрібнюють. Прихильникам здорового харчування каша з цієї крупи має прийти до снаги. Адже зерна пшениці перед подрібненням не чистять, і це додає готовій страві користі.

Мити чи не мити

Гарнір із булгуру має низький глікемічний індекс, в ньому присутня велика кількість клітковини й чимало корисних для організму елементів типу заліза, калію, магнію. От тільки далеко не всі господині знають, як правильно готувати кашу, оскільки бабусі навряд чи взагалі чули таку назву, а значить, не зможуть підказати перевірених часом рецептів.

Булгур у процесі підготовки до продажу проходить термічну обробку. Оскільки крупу вже ошпарили окропом, необхідність у її промиванні відсутня. Ті, хто все одно миють, повинні усвідомити, що аромат каші у цьому разі погіршиться.

Якщо не можете дозволити собі братися до готування непромитої крупи, висипте потрібну порцію зерен у сито і поставте під проточну воду, але ненадовго. Потім доведеться зачекати, поки булгур підсохне. Тільки так удасться добитися розсипчастості.

Як готувати булгур

Щоб було смачніше, підсмажте сирі крупинки на олії, а вже після цього варіть. На 1 скл. крупи достатньо 1 ст.лож. олії. Робіть це у каструлі з товстим дном, постійно помішуючи булгур. Після цього залийте у цю ж каструлю теплу воду, щоб її було вдвічі більше, аніж крупи. Доведіть до кипіння, прикрутіть вогонь до мінімуму, посоліть страву і нехай доходить. Перемішувати крупинки не потрібно. Знадобиться варити хвилин 20-30 до повної готовності гарніру.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.