Печемо картоплю за всіма правилами: кілька незвичних інгредієнтів зроблять скоринку ідеальною, а вміст м’яким

Картоплю люблять усі. Вона смакує в будь-якому вигляді. Та щоб домашні попросили добавки печеної картоплі, слід знати кілька кулінарних секретів і обов'язково застосовувати їх під час приготування поживної страви.

Мрія кожної господині запекти картоплю так, щоб отримати міцну скоринку, і при цьому м’якота в середині, щоб залишалася м’якою і ніжною. Найперше, що слід зробити для цього: витримати почищені картоплини у воді протягом пів години. Тільки після цього можна приступати до приготування.

Та відправляти бульби у духовку ще рано. Слід провести певні заходи з підготовки. Картоплю бажано проварити до напівготовності. Тільки в цьому разі м’якуш стане ніжним. Можна навіть не варити, а залити коренеплоди окропом і витримати 5-7 хвилин.

Перед запіканням картоплі, слід провести підготовчі заходи

Допоки картопля настоюватиметься, у воду додайте чайну ложку лимонного соку. Це допоможе продукту зберегти належну форму. Замість соку можна використати оцет.

Під час запікання слід потурбуватися, щоб олії було достатньо. В деко слід залити її, щоб картопелька в ній добряче кипіла. При цьому олію бажано розбавити вершковим маслом. Так картопляна скоринка набуде приємного золотавого відтінку.

Запечені часточки будуть ідеальними на смак

Солити страву краще наприкінці готування, бо в іншому разі шматочки можуть розвалитися. А от спеції та прянощі, які полюбляєте, краще змішати з олією на початку. Так печеня вийде ароматнішою і смачнішою.

До спецій обов’язково додайте трішечки цукру. Так картопля стане ще смачнішою, а скоринка начебто карамелізується.

Якщо робитимете все за описаним вище алгоритмом, вийде ідеальна печена картопля з гарними цілими часточками приємної засмажки. Таку страву не соромно подати на святковий стіл. Хоча і на звичайну вечерю для родини вона підійде ідеально.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?