Зачерствілу паску не викидайте. Їй можна надати друге життя: готуємо тістечка, грінки чи англійський десерт

Народні традиції не дозволяють викидати головні Великодні страви. Особливо це стосується пасок. Якщо не встигли доїсти, і шматочки засохли, ні в якому разі не викидайте їх. Можна знайти залишкам інше застосування.

Якщо паска засохла до того, як домашні встигли з’їсти все до крихти, спробуйте скористатися порадами, як її можна реанімувати і знову подати на стіл.

Тістечко “Картопля”

Багато хто у кулінарії замовляє це м’яке й ніжне тістечко, навіть не здогадуючись, що його виготовляють із залишків інших кондитерських виробів. Настала черга й собі скористатися хитрістю кулінарів.

Здрібніть засохлу паску, отримавши крихти на кшталт панірувальних сухарів. Змішайте склянку солодких крихт з 0,5 ст.лож вершкового масла, яке слід завчасно дістати з холодильника, щоб розм’якло. Можливо, доведеться додати ще трішки масла, аби маса легко ліпилася.

Туди ж слід відправити 1 ст.лож. какао і трішки подрібнених горіхів. Сформуйте з отриманої маси кульки чи овали, розкладіть на блюдо і відправте в холодильник, щоб застигли. За пів години можете діставати і ласувати всією родиною.

Грінки з яйцем

Тонкі шматочки паски ідеально підійдуть для грінок. Розбийте в мисочку одне яйце. Збийте з 2 ст.лож. молока. Розжарте на вогні пательню з тонким шаром олії. Вмочайте кожен шматочок солодкого виробу в яєчно-молочну суміш і підсмажуйте з обох боків.

Трайфл

Цей десерт обожнюють англійці. Паску слід розділити на квадратики, розкласти шматочки по креманках. Залийте паскові сухарики йогуртом і відправте в холодильник. Залиште настоюватися до ранку. Перед подачею на стіл прикрасьте солодощі ягодами чи шматочками фруктів, які є в наявності.

Викидати недоїдену паску вважається поганою прикметою. Тож завжди можна знайти вихід, щоб домашні поласували нею, якщо прикласти трішечки зусиль.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?