Ліниві ватрушки – чудова ідея для сніданку: мінімум інгредієнтів й часу на виготовлення і максимум задоволення

Коли дітям набридає їсти на сніданок кашу, можна застосувати цей оригінальний рецепт. Готується страва дуже швидко, й особливих зусиль у приготуванні докладати не доведеться.

Ліниві ватрушки з сиром на столі виглядають презентабельно, і малюки обов’язково захочуть їх спробувати. А сама господиня не витратить багато часу на приготування. Головне, завчасно придбати потрібні інгредієнти:

  • тонкий лаваш;
  • пачка сиру;
  • яйце;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. манки.

Готувати ватрушки починайте з підготовки начинки. Задля цього достатньо змішати пачку вологого сиру з цукром, манною крупою і яйцем. Кілька рухів, щоб перемішати, і начиння готове.

Спочатку готується сирна начинка

Тепер настала черга взятися до лаваша. Виріжте 6 кружалець і по двоє вкладіть у полумисочки або великі чашки, щоб надати ватрушкам потрібну форму. Заповніть їх начинкою. Зважте, що сир почне розширятися від нагріву, тому до самих країв не наливайте, залиште трішки місця.

Саме на часі перенести ватрушки у мікрохвильовку, виставивши 750 Вт і півтори хвилини часу. Спочатку начинка підніметься, та коли витягнете ватрушки з шафи, вона знову опуститься до попереднього рівня.

Ледачі ватрушки треба відразу ж витягнути з форм й виставити на решітку, щоб трішки охолонули. Перед подачею на стіл їх можна присипати цукровою пудрою. Лаваш вийде трішки підсушеним і буде хрумтіти, а начинка – соковита і дуже смачна.

Тонкий лаваш нарізається кругами

Готується страва півтори хвилини. Ще хвилин 5-7 знадобиться, щоб змішати сир з рештою інгредієнтів. Тож дорогоцінний ранковий час буде зекономлено по максимуму.

Бажано робити круги з лаваша діаметром 14 см, а піали для форм брати 10 см. Якщо вдома є коржики тортильї, їх теж можете застосувати під основу для ватрушок. Тільки у цьому разі не треба складати по двоє, достатньо буде одного шару.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева показала, яка трендова стрижка зробила її іконою краси

86-річна акторка Ада Роговцева показала, як трендова стрижка-каре допомогла їй стати іконою краси. В почесному віці артистка має гарний зовнішній вигляд. І все завдяки прекрасній зачісці та макіяжу.

Вам потрібно лише 3 простих інгредієнти: як приготувати паштет з сала, цибулі та моркви – дешево й смачно

Смачнюща закуска буде подана до вашого столу за кілька хвилин: рецепт приготування паштету з цибулі, моркви та сала - смачніше не спробуєте ніде.

Як виглядають чоловіки найкрасивіших спортсменок України: Ольги Харлан, Еліни Світоліної, Ярослави Магучіх

Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Ярослава Магучіх – українські красуні-спорстменки, яких називають Олімпійськими богинями. "Один Факт" покаже, як виглядають чоловіки відомих українських спортсменок.

Це займе лише 10 хвилин вашого часу: як приготувати часникові стрілки – супер смачно та швидко. Рецепт

Ви витратите мінімум часу та отримаєте смачну закуску на стіл для ваших гостей: як приготувати часникові стрілки та що для цього потрібно. Покроковий рецепт.