Просівати борошно чи ні, готуючи вареники, млинці або пиріг: робити треба так, щоб свекруха похвалила

Ціни у супермаркетах просто зашкалюють. Це ж стосується і кондитерських виробів. То доводиться хазяйкам пригадувати бабусину майстерність і робити домашню випічку самотужки. Постає питання – чи обов'язково при цьому просівати борошно?

Домашні вироби з борошна оригінальні й смачні. Вареники, оладки, пиріжки, тортики – далеко не повний перелік смаколиків, якими радують родину вправні господині. Деякі особливо ретельно вивчають кулінарні рецепти, щоб потім приготувати оригінальну страву.

Частенько в рецептах радять просіювати борошно перед замішуванням тіста. Та жінки зазвичай ігнорують подібну настанову. Комусь ліньки, інші вважають це зайвою витратою часу.

Борошно для випічки слід обов’язково просіювати

Якщо спитати поради у професійних кондитерів, ті в один голос наголосять – процедуру ігнорувати не слід. В борошні можуть знаходитися сторонні предмети, а просіювання убезпечить від їхнього потрапляння в готову страву.

У залежалій масі здатні накопичуватися жучки чи інші комахи, тож залишити їх на ситі, а не в пиріжках дуже важливо. Та навіть якщо білий порошок чистий-чистісінький, від тривалого лежання він ущільнюється. Проходячи через сито крупинки стають пухкими й розсипчастими.

Тісто з просіяного борошна вийде набагато пухкішим

Якщо у приміщенні підвищена вологість, борошно вбиратиме в себе зайву мокроту. Просіюючи його перед випіканням, ви надаєте можливість сировині просушитися й розпушитися.

Просіяне борошно не призведе до появи грудочок у млинцях, а пиріжечки вийдуть пишними й смачними. Заразом просійте й розпушувач. Таким чином удасться розподілити його рівномірно по всьому тісту.

Паніруючи відбивні чи готуючи соус, можете використовувати борошно прямо з пакета, оминаючи процедуру просіювання. Але займаючись випічкою, не ігноруйте цей момент – вам же буде краще.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?