Шоколадна випічка за 5 хвилин у мікрохвильовій печі: швидко, легко і при цьому дуже смачно

Смачний кекс до чаю можна приготувати буквально за 5 хвилин. Тож опануйте цю методику і тоді завжди зможете почастувати гостей смачненьким, навіть якщо вони завітали без запрошення.

Смачний кекс до чаю можна приготувати буквально за 5 хвилин. Тож опануйте цю методику і тоді завжди зможете почастувати гостей смачненьким, навіть якщо вони завітали без запрошення.

Робиться усе дуже просто – у звичайних стаканчиках, а випікається у мікрохвильовій печі. Продукти потрібні ті, що завжди знайдуться в холодильнику. При цьому виходить довершений смак.

Вам знадобиться:

  • 4 ст.лож. борошна;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. молока;
  • 4 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. какао;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 0,25 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі.
До сухих інгредієнтів – борошна, цукру, какао – додайте молоко й олію

Щоб приготувати шоколадний кекс за лічені хвилини, у мисочці змішайте цукор, какао, борошно, розпушувач. Якщо полюбляєте насичений шоколад, можете подвоїти кількість какао або взяти одну ложку з гіркою. Залийте суху суміш молоком, додайте олію і збите яйце. Все ретельно перемішайте.

Заповнюйте форми рідким тістом на дві третини, щоб було куди рости

Стаканчики, придатні для використання у мікрохвильовій печі, змастіть олією. Розлийте суміш по формах, наливаючи на дві третини об’єму. Більше не можна, адже випічка в процесі почне зростати.

За хвилину отримаєте смачну випічку, яку для краси присипте цукровою пудрою

Виставте час: 1 хвилину. В залежності від потужності приладу та розмірів посуду, можливо, знадобиться 1,5 хвилини. Все, можете діставати випічку і присипати для краси цукровою пудрою. Тепер заварюйте ароматний чай і ласуйте напоєм зі швидким десертом та ведіть щиросердечні розмови з друзями.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?