Ви певні, що правильно готуєте сосиски? Переконайтеся, як треба: за всім кулінарними канонами

Сосиски – дуже зручна річ. Завжди може втамувати голод, та й рецептів із такими ковбасками можна зустріти безліч. От тільки далеко не всім господарочкам відомо, як їх правильно варити чи смажити.

Сосиски – дуже зручна річ. Завжди може втамувати голод, та й рецептів із такими ковбасками можна зустріти безліч. От тільки далеко не всім господарочкам відомо, як їх правильно варити чи смажити.

Цей м’ясний продукт є чудовим додатком до будь-якого гарніру – картоплі, каші, яєчні, салату. Напевно, немає у світі таких людей, які б не любили сосиски. А дітлахи взагалі ладні їсти подібну їжу хоч кожен день.

Як правильно варити сосиски

Всі, хто хоч раз у житті готував сосиски, певні, що зробити це дуже просто – кинув у воду або підсмажив на пательні, і вечеря готова за 5 хвилин. А чи можете ви з певністю відповісти на питання, в якій воді треба варити продукцію м’ясокомбінату? Закладати в гарячу чи холодну рідину? А на якій сковороді смажити? От і виходить, що слід знати певні тонкощі.

Вода для сосисок

Від того, якої температури буде вода для варіння сосисок, залежить, чи дістанете після варіння суцільну грудочку з оболонкою, що лопнула, чи нормальну апетитного вигляду їжу.

Отже, не треба змушувати сосиски переживати різкі температурні стрибки. Не кладіть сосиски з холодильника в окріп. І навіть гаряча вода для цього не підходить. У такому разі оболонка почне різко розширятися, трісне, і вміст витече назовні. Вода для варіння має бути холодною чи кімнатної температури.

Як правильно смажити сосиски

Тоді сосиска поступово розігріватиметься разом із рідиною і не втратить своїх якостей й товарного виду. Відразу після закипання вогонь слід вимкнути. Тільки в такому разі сосиски залишаться соковитими й смачними. Заморожені сосиски не розморожуйте. Просто залийте холодною водою і поставте на газ, поступово довівши до кипіння.

Пательня для сосисок

Зі смаженими сосисками та ж історія. Не треба класти ковбаски на розжарену сковорідку. Викладіть на тепленьку і поступово розігрівайте. Попередньо зробіть у м’ясному виробі кілька надсічок. Тоді пара буде виходити, а сосиска не лусне.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?