Ароматний м’ятний Мохіто на смак перевершує ресторанний: чоловік просить робити тонізуючий коктейль щодня

Попри те, що на дворі вересень, спека й не думає відпускати. Тому слід потурбуватися про тонізувальний напій, що втамує спрагу й освіжить. І Мохіто в цьому плані – найкращий варіант.

Попри те, що на дворі вересень, спека й не думає відпускати. Тому слід потурбуватися про тонізувальний напій, що втамує спрагу й освіжить. І Мохіто в цьому плані – найкращий варіант.

За цим рецептом Мохіто виходить настільки смачним, що домашні весь час будуть просити ще скляночку. Доведеться поставити справу на потік.

Вам знадобиться:

  • 10 листочків м’яти;
  • 1 ст.лож. тростинного цукру;
  • 1 ст.лож. соку лайма;
  • 200 мл спрайта;
  • лід;
  • гілочки м’яти та часточки лайма для прикраси.
Лайм наріжте часточками

Спрайт для Мохіто беріть охолоджений. Кількість інгредієнтів вказана для однієї 300-грамової склянки. Збільшуйте пропорційно залежно від потрібних порцій. Листочки м’яти складіть у ступку й добренько розтовчіть разом із тростинним цукром. На це піде приблизно 1 хвилина.

Склянку, в якій подаватимете коктейль поставте ситечко і крізь нього пропустіть м’яту, щоб в ємність потрапив лише сік. Розітріть м’ятну суміш у ситечку ложкою, щоб в склянку потрапило якомога більше густої рідини. Має вийти близько однієї ложки сиропу.

Лід розбийте молоточком

Лайм розімніть об дощечку, розріжте плід на 2 частини. Вичавіть сік із половинки в склянку. Другий лайм поріжте півкільцями. Шматочки льоду складіть у поліетиленовий пакет, випустіть повітря і розбийте кухонним молоточком.

У склянку покладіть дві часточки лайма, гілочку м’яти, трішки прим’явши її, і всипте подрібнений лід, щоб він зайняв половину склянки. Зверху покладіть ще 5 часточок лайма й ще по 2 гілочки м’яти. Досипте решту льоду.

Прикрасьте Мохіто гілочками м’яти та часточками лайма

Залийте спрайтом по самі вінця. Краєчок склянки прикрасьте часточкою лайма і гілочкою м’яти, додайте трубочку і можете подавати Мохіто до столу.

Нові статті

Схожі статті

Власний ставок з рибою, декілька маєтків і все це за високим парканом: Поплавський показав своє елітне життя

Михайло Поплавський відомий українцям як співак, ресторатор, автор мистецьких проєктів. У власності народного артиста України знаходиться розкішний маєток. Подивіться, як він виглядає.

Коли святкують Преображення Господнє в 2024 році: точна дата за новим стилем, традиції, що не можна робити

Преображення Господнє — одне з найбільших церковних свят, які відзначають влітку. Більше про традиції свята, точну дату за новим церковним стилем та забобони розповість "Один Факт".

Спробуйте прямо зараз! Як приготувати овочі на грилі з незвичним маринадом – буде смакувати кожному

Саме ця страва є ідеальною на теплі літні вечори, тому обов'язково приготуйте її вже: покроковий рецепт овочів на грилі з нереально смачним маринадом.

Раніше співав про смереку, а потім захопився вірою у Бога: де зараз Микола Гнатюк і під яким імʼям виступає?

Колись співак Микола Гнатюк яскраво сяяв на сцені і збирав повні зали слухачів. Останні декілька років про нього майже нічого не чутно. Подейкують, що артист… пішов у монастир. Чи так це насправді?