Не лише карасі можна смажити у сметані: мойва чудово смакує у молочно-сметанному соусі – порадуйте домашніх

Якщо смажити мойву й додати трішки сметани, звичайна страва заграє абсолютно новими фарбами. А цибуля зробить свою справу і надасть рибі м'якості.

Мойву, смажену в сметані, можете подавати хоч до овочів, хоч до каші. У будь-якому разі вечеря видасться на славу.

Вам знадобиться:

  • 200 г мойви;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 100 мл молока;
  • 20 мл олії;
  • сіль, сухі спеції.
Мойву чистити не потрібно

Розморозьте мойву, якщо дістали з холодильника. Риба має бути кімнатної температури. Вимийте та обсушіть паперовим рушником. Чистити не потрібно, бо маленькі рибки просто розваляться на пательні.

Молоко й сметану можете брати будь-якої жирності. Але зважте, що чим жирніші молокопродукти, тим густішим вийде соус. Цибулю почистьте, промийте під краном і наріжте дрібними кубиками. Ніж теж змочіть водою, щоб не плакати, нарізаючи фітонциди.

Цибулю підсмажте 2 хвилини

Поставте сковорідку на вогонь, налийте олію та розігрійте. Опустіть в олію дерев’яну лопатку. Якщо довкола неї збираються бульбашки, настав час додавати цибулю. Смажте на середньому вогні до прозорості. Це приблизно 1-2 хвилини. Додайте мойву, вогонь прикрутіть до мінімуму і смажте рибу близько 7 хвилин з обох боків.

Мойву залийте сметаною і потушіть 3 хвилини

Тим часом змішайте в мисочці сметану й молоко. Додайте в молочну масу сіль та спеції для риби. Простежте, щоб не було грудочок. Вилийте соус на мойву. Коли закипить, зменште вогонь, накрийте кришкою і тушіть 3 хвилини. Перемішувати рибу не бажано, бо може розламатися.

Зніміть з вогню і відразу ж подавайте до столу. Мойва з яскраво вираженим вершковим смаком чудово поєднується з картопляним пюре та свіжими овочами. Така страва сподобається всім домашнім.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?