Зготувати вареники з сиром на сніданок дуже просто: роблю їх лінивими – пораюся за 20 хвилин

Справжні вареники на сніданок ви навряд чи встигнете приготувати, а ліниві – будь ласка! Дітям подібні вироби з м'якого сиру чудово смакуватимуть. А ви витратите на приготування страви 20 хвилин.

Такий сніданок дітей не доведеться вмовляти з’їсти. Вмить тарілка з лінивими варениками спорожніє, ще й добавки попросять.

Вам знадобиться:

  • 200 г м’якого сиру;
  • 1 яйце;
  • 2 ч.лож. цукру;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 3 ст.лож. борошна.
Змішайте інгредієнти

Кисломолочний сир підійде будь-якої жирності. Звісно, з домашнього наші варенички вийдуть набагато смачнішими. Якщо сир надто вологий, борошна може знадобитися трішки більше, аніж вказано у рецепті.

Скачайте ковбаску

Викладіть сир у миску, не перетираючи крізь сито. Вбийте яйце, посоліть та посолодіть. Змішайте все в однорідну масу. Додавайте потроху борошно, щоразу ретельно вимішуючи тісто. Воно не повинно бути надто крутим, оскільки тоді не відчуватиметься смак сиру.

Наріжте ковбаску на шматочки

На стіл висипте трохи борошна. Відщипніть трішки тіста і скачайте довгою ковбаскою завширшки приблизно 2-3 см. Наріжте впоперек на смужечки завширшки 1 см. Перекладіть напівфабрикати на дощечку, присипану борошном. Розробіть решту тіста таким же чином.

Варіть ліниві вареники 1 хвилину

У каструлі закип’ятіть воду, додайте трішки солі. Закиньте порцію лінивих вареників, перемішайте, щоб не злиплися. Коли закиплять і спливуть, варіть одну хвилину. Дістаньте шумівкою, дайте стекти воді й перекладіть на тарілку.

Продовжуйте варити кожну порцію. Готові вареники змастіть вершковим маслом чи сметаною. За бажанням можете присипати цукром. Якщо робитимете ліниві вареники часто, зрозумієте, скільки треба покласти борошна, щоб вони не стали твердими й водночас не розвалилися.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?