Осінні рецепти-2023: смачний салат з цвітної капусти з пікантним часниковим смаком. Треба лише 20 хвилин

Цвітна капуста — корисний овоч, в якому міститься багато білка, вітамінів та мікроелементів. Салатик з неї буде ситним сніданком для всієї родини. Приготуйте смачну страву до столу за 20 хвилин!

Цвітна капуста — корисний та легкий в приготуванні овоч, який ідеально підходить для дієтичного та повсякденного харчування. Її можна тушкувати, варити, обсмажувати, запікати або ж їсти в сирому вигляді. У складі цього продукту є практично добова доза вітаміну С, а також — вітамін К, який впливає на щільність кісткової тканини та процеси згортання крові. Капустка має протизапальні властивості, допомагає стабілізувати артеріальний тиск. Її також рекомендовано вживати людям, які працюють в постійних стресових умовах.

Цікаво, що цвітна капуста приносить найбільшу користь, якщо її куштувати в сирому вигляді. Але і після термічної обробки вона не втрачає своїх цінних властивостей. Тому з неї готують різноманітні смачні страви, у які додають спеції, соуси та інші компоненти.

Салат з цвітної капусти з пікатним часниковим присмаком
Салат з цвітної капусти з пікатним часниковим присмаком

А ще цвітна капуста дуже смакує у складі салатів. Пропонуємо до вашої уваги простий рецепт салату з цвітної капусти на сніданок.

Цвітна капуста дуже смакує у складі салатів
Цвітна капуста дуже смакує у складі салатів

Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться лише 4 інгредієнти:

  • цвітна капуста, розділена на суцвіття (можете брати вже готову в упаковці або з ринку);
  • 2-3 зубка часнику;
  • 3-4 столових ложки майонезу;
  • спеції та сіль – за смаком.

Приготування страви займає лише 20 хвилин. Спочатку поставте на вогонь каструлю з водою, додайте сіль за смаком та вкиньте туди ж цвітну капусту. Варіть овоч протягом 5-7 хвилин. Далі — дістаньте її і дайте охолонути.

часник  важливий компонент салату з цвітної капусти
часник –  важливий компонент салату з цвітної капусти

Поки капустка охолоджується — підготуйте часник. Почистить зубки від шкурки та дрібно поріжте їх. Додайте його до капусти, влийте туди ж салатний майонез та приправте сіллю і спеціями за смаком.

додайте до салату з цвітної капусти спеції, сіль та майонез
додайте до салату з цвітної капусти спеції, сіль та майонез

Салат з цвітної капустки буде ще смачнішим, якщо його прикрасити зверху гілочками зелені та тертим вареним яйцем. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева показала, яка трендова стрижка зробила її іконою краси

86-річна акторка Ада Роговцева показала, як трендова стрижка-каре допомогла їй стати іконою краси. В почесному віці артистка має гарний зовнішній вигляд. І все завдяки прекрасній зачісці та макіяжу.

Вам потрібно лише 3 простих інгредієнти: як приготувати паштет з сала, цибулі та моркви – дешево й смачно

Смачнюща закуска буде подана до вашого столу за кілька хвилин: рецепт приготування паштету з цибулі, моркви та сала - смачніше не спробуєте ніде.

Як виглядають чоловіки найкрасивіших спортсменок України: Ольги Харлан, Еліни Світоліної, Ярослави Магучіх

Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Ярослава Магучіх – українські красуні-спорстменки, яких називають Олімпійськими богинями. "Один Факт" покаже, як виглядають чоловіки відомих українських спортсменок.

Це займе лише 10 хвилин вашого часу: як приготувати часникові стрілки – супер смачно та швидко. Рецепт

Ви витратите мінімум часу та отримаєте смачну закуску на стіл для ваших гостей: як приготувати часникові стрілки та що для цього потрібно. Покроковий рецепт.