Осінні рецепти-2023: смачний салат з цвітної капусти з пікантним часниковим смаком. Треба лише 20 хвилин

Цвітна капуста — корисний овоч, в якому міститься багато білка, вітамінів та мікроелементів. Салатик з неї буде ситним сніданком для всієї родини. Приготуйте смачну страву до столу за 20 хвилин!

Цвітна капуста — корисний та легкий в приготуванні овоч, який ідеально підходить для дієтичного та повсякденного харчування. Її можна тушкувати, варити, обсмажувати, запікати або ж їсти в сирому вигляді. У складі цього продукту є практично добова доза вітаміну С, а також — вітамін К, який впливає на щільність кісткової тканини та процеси згортання крові. Капустка має протизапальні властивості, допомагає стабілізувати артеріальний тиск. Її також рекомендовано вживати людям, які працюють в постійних стресових умовах.

Цікаво, що цвітна капуста приносить найбільшу користь, якщо її куштувати в сирому вигляді. Але і після термічної обробки вона не втрачає своїх цінних властивостей. Тому з неї готують різноманітні смачні страви, у які додають спеції, соуси та інші компоненти.

Салат з цвітної капусти з пікатним часниковим присмаком
Салат з цвітної капусти з пікатним часниковим присмаком

А ще цвітна капуста дуже смакує у складі салатів. Пропонуємо до вашої уваги простий рецепт салату з цвітної капусти на сніданок.

Цвітна капуста дуже смакує у складі салатів
Цвітна капуста дуже смакує у складі салатів

Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться лише 4 інгредієнти:

  • цвітна капуста, розділена на суцвіття (можете брати вже готову в упаковці або з ринку);
  • 2-3 зубка часнику;
  • 3-4 столових ложки майонезу;
  • спеції та сіль – за смаком.

Приготування страви займає лише 20 хвилин. Спочатку поставте на вогонь каструлю з водою, додайте сіль за смаком та вкиньте туди ж цвітну капусту. Варіть овоч протягом 5-7 хвилин. Далі — дістаньте її і дайте охолонути.

часник  важливий компонент салату з цвітної капусти
часник –  важливий компонент салату з цвітної капусти

Поки капустка охолоджується — підготуйте часник. Почистить зубки від шкурки та дрібно поріжте їх. Додайте його до капусти, влийте туди ж салатний майонез та приправте сіллю і спеціями за смаком.

додайте до салату з цвітної капусти спеції, сіль та майонез
додайте до салату з цвітної капусти спеції, сіль та майонез

Салат з цвітної капустки буде ще смачнішим, якщо його прикрасити зверху гілочками зелені та тертим вареним яйцем. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?