Змішую гарбуз та сир у рівних пропорціях, додаю родзинки і в духовку на 40 хв: на запах сусіди підтягуються

Приготувати сирно-гарбузову запіканку доволі просто. Всі продукти доступні, а на гарбузи нині якраз сезон. Тож на часі завантажити рідних цілою купою корисних речовин із сонячного овочу.

Вам знадобиться:

  • 550 г м’якого сиру;
  • 550 г гарбуза;
  • 3 великих яйця;
  • 100 г цукру;
  • 100 г родзинок;
  • 1 дрібка солі;
  • 40 г крохмалю;
  • 2 ч.лож. ванільного цукру.
Сирно-гарбузова запіканка з родзинками

Гарбуз почистьте і наріжте шматочками. Складіть у каструлю, додайте 2 ст.лож. води, щоб не пригорів, і поставте на вогонь. Після закипання тушіть на слабкому вогні до готовності.

Кисломолочний сир змішайте з яйцями. Посоліть й всипте цукор. Перебийте блендером, щоб маса стала однорідною. Можете збити й міксером, але тоді сир доведеться пропустити крізь сито. Додайте сметану й продовжуйте збивати.

Сирно-гарбузова запіканка з родзинками

З вареного гарбуза не зливайте сік, що утворився. Перебийте масу блендером або розтовчіть товкачиком для картоплі. Дайте гарбузовому пюре трішки охолонути й змішайте з сирною масою.

Форму для випікання розміром 22х16 см змастіть вершковим маслом й присипте борошном. В тісто додайте крохмаль та ванільний цукор і перемішайте вінчиком. Частину родзинок наріжте на дрібні шматочки й обваляйте у 0,5 ч.лож. крохмалю.

Сирно-гарбузова запіканка з родзинками

Цілі родзинки викладіть рівномірно на дно форми. Викладіть частину тіста, просипте нарізаними родзинками. Знову тісто і знову родзинки. Чергуйте шари, допоки тісто не закінчиться. Розрівняйте верх.

Сирно-гарбузова запіканка з родзинками

Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте туди форму, виставивши режим Верх-низ без конвекції. За 40 хвилин дістаньте запіканку. Відразу з форми не виймайте. Дайте кондитерському виробу прохолонути. Переверніть гарбузово-сирний десерт на блюдо. Можете нарізати на порції та приступати до чаювання.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?