Найкращі рецепти української національної кухні: духмяне сало з лавровим листом та хрумкою скоринкою

Духмяне сало з лавровим листом — справжній смаколик української національної кухні. Щоб приготувати його, потрібно лише 6 інгредієнтів та зовсім небагато вашого часу. Готуйте та куштуйте!

Духмяне сало з лавровим листочком — одна з найсмачніших страв української національної кухні. Цей продукт можна і варити у лушпинні з цибулі, і обсмажувати на пательні, і коптити, і солити. Але найбільше сало смакує у запеченому вигляді, бо під час такої обробки його скоринка стає хрумкою та ароматною.

Рецепт сала з лавровим листочком та часником
Рецепт сала з лавровим листочком та часником

Рецепт сала з лавровим листочком та часником, який ми пропонуємо до вашої уваги, не потребує якихось особливих приготувань. Щоб запекти в духовці смачне та духмяне сало — потрібно лише 6 інгредієнтів:

  • 4 великих зубчика часнику;
  • 8 лаврових листочків;
  • 8-10 грамів солі;
  • 800 г підчеревини або сала;
  • 0.5 ч.л. коріандру;
  • 0.5 ч.л. зерен гірчиці.

Все підготували? Тоді читайте послідовність приготування та використовуйте її на практиці. До речі, для запікання краще обирати свіже сало, бо воно виходить найсмачнішим. Скоринку з нього при підготовці можете видалити, але краще – готуйте разом із нею. Саме хрумка скоринка в поєднанні із зернятками гірчиці та коріандром надає салу пікантного та неперевершеного смаку.

Щоб сало добре просочилося спеціями - зробіть на ньому глибокі надрізи
Щоб сало добре просочилося спеціями – зробіть на ньому глибокі надрізи
  1. Почистіть 4 зубочки часнику від шкурки та поріжте дрібними пластинками. Цей інгредієнт треба буде закладати в товщу сала, щоб він добре наповнив страву своїм пікантним смаком і запахом.
  2. Візьміть 8 штук лаврового листа та добре подрібніть його руками. Він в поєднанні з часником найкраще підходить для швидкого маринування сала.
  3. Далі переходимо до найсмачнішого. Підготуйте шматок сала вагою 800 грамів з добрячим прошарком м’яса зверху. Це може бути підчеревина або ж грудинка без кісточки.
  4. За допомогою ножа зробіть в салі глибокі надрізи з інтервалом 2-3 см. Середину кожного розрізу заповніть шматочками духмяного часнику та подрібненим лавровим листочком. До речі, для запікання краще обрати широкий шматок, адже після процедури він значно зменшиться.
  5.  Додайте в ступку половину чайної ложки коріандру, та стільки ж зерен гірчиці. Звичайно, можна замінити їх меленими спеціями, але саме при свіжому помолі спеції зберігають свій винятковий насичений аромат.
  6.  Додайте до потовчених спецій сіль з розрахунку: 1 г на 100 г сала. Ще трішечки розітріть інгредієнти.
  7.  Підготуйте великий відріз фольги та перекладіть на неї сало. Добре натріть його підготовленими спеціями, щоб вони потрапили в прорізі. Тоді шматок сала просолиться до самої середини.
  8.  Під шматочок покладіть цілий лавровий лист, а потім посипте зверху залишками спецій.
  9.  Щільно огорніть смаколик фольгою з усіх сторін, роблячи немов конвертик. Тепер спеції та сіль добре просочать цей шмат, а сік, який буде виділятися при запіканні — нікуди не витече.
  10.  Прогрійте духовку до 180 ºC, покладіть в неї сало та запікайте 40 хвилин до повної готовності.

Після запікання сало можна куштувати відразу. Воно ідеально підійде в якості закуски на будь-який святковий стіл. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?