Один секрет, який розкаже все про приготування яєць пашот до сніданку: Крутим буде тільки білок

Приготування яєць пашот — справжнє мистецтво. Освоїти його не просто. Але тільки тим, хто не знає один секрет миттєвого приготування цієї страви. Розкриємо його вам прямо зараз. Знайомтесь

Яйце пашот готується за особливою технікою. Вона передбачає повне відварювання білка, а ось жовток при використанні такого рецепту по консистенції стає схожим на густий крем.
Для приготування яєць пашот потрібно досить небагато часу. Головна родзинка у тому, що яйце варять не у шкарлупі, а розбивають прямо в киплячу воду. Процес варки займає декілька хвилин.

Яйце пашот: техніка приготування
Яйце пашот: техніка створення страви

Яйця пашот — чудова та ситна страва до сніданку. Її зазвичай поєднують із рибою, морепродуктами, бутербродами або кашами. Після подачі жовток, огорнутий щільною матовою плівкою, потрібно розрізати ножем. Він випливає з яйця та добре змащує інші складові сніданку.

Існує декілька способів приготування яєць пашот — в микрохвильовці, плівці або за класичним методом. В рецепті, що пропонується до уваги читачів, використано класичний варіант варки сирого яйця у киплячій та підсоленій воді. Та який би з них ви не обрали — пам’ятайте про головний секрет, який саме зараз буде розкрито. Отже, самою смачною та ідеальною ця страва виходить тільки за умови, якщо яйця — свіжі.
Для швидкого приготування страви до сімейного сніданку підготуйте наступні інгредієнти:

  • одне свіженьке яйце;
  • щіпка солі (за смаком);
  • 500 мл води.
Яйце пашот повинно бути свіжим
Яйце пашот повинно бути свіжим

Далі треба робити все за планом, що наведено нижче.

  1. Воду слід налити в каструлю та довести її до киплячого стану. Оскільки мета — миттєво зварити сире яєчко, то вода повинна дійсно закипіти, а не просто стати гарячою. Тому слід спостерігати за бульбашками на внутрішній поверхні ємності з водою.
  2. Підготовлене яйце слід розбити в окрему миску і тільки потім — перелити його в окріп. Перед тим, як вкинути яйце у киплячу воду – необхідно зменшити рівень температури на плиті до мінімуму.
  3. Варити яйце пашот рекомендовано 3 хвилини на дуже слабкому вогні. Вода при цьому повинна лише трохи кипіти. Коли яйце стане м’яким, треба взяти до рук шумовку та трохи натиснути нею на яєчко. Завдяки цьому воно стає схожим на сир моцарелу.

На завершення — ще один лайфхак. Якщо у вас нема вдома свіжих яєць — використовуйте наступну хитрість. Перед додачею сирого яйця в окріп гарненько збовтайте воду в каструлі, щоб сформувалася воронка. В її середину влийте яйце. Інерція води огорне яєчний білок кругом жовтка, що допоможе  структурі яйця триматися разом під час всієї варки.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева показала, яка трендова стрижка зробила її іконою краси

86-річна акторка Ада Роговцева показала, як трендова стрижка-каре допомогла їй стати іконою краси. В почесному віці артистка має гарний зовнішній вигляд. І все завдяки прекрасній зачісці та макіяжу.

Вам потрібно лише 3 простих інгредієнти: як приготувати паштет з сала, цибулі та моркви – дешево й смачно

Смачнюща закуска буде подана до вашого столу за кілька хвилин: рецепт приготування паштету з цибулі, моркви та сала - смачніше не спробуєте ніде.

Як виглядають чоловіки найкрасивіших спортсменок України: Ольги Харлан, Еліни Світоліної, Ярослави Магучіх

Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Ярослава Магучіх – українські красуні-спорстменки, яких називають Олімпійськими богинями. "Один Факт" покаже, як виглядають чоловіки відомих українських спортсменок.

Це займе лише 10 хвилин вашого часу: як приготувати часникові стрілки – супер смачно та швидко. Рецепт

Ви витратите мінімум часу та отримаєте смачну закуску на стіл для ваших гостей: як приготувати часникові стрілки та що для цього потрібно. Покроковий рецепт.