Випічка черствіти не буде: один секрет приготування пухкого тіста від досвідчених шеф-кухарів

Свіжоспечена випічка завжди виходить пухкенькою та смачною. Але згодом вона починає черствіти. Уповільнити цей процес допоможуть певні інгредієнти. Розповідаємо про них детальніше

Хліб, кондитерська випічка та солоденькі булочки залишаться свіжими і м’якенькими набагато довше, якщо додавати до тіста певні інгредієнти. Вони стануть на перешкоді швидкому засиханню хлібобулочних виробів. Ось ці інгредієнти.

Будь-яка випічка виходить м'якою та довго не сохне, якщо в тісто додати картопляний крохмаль
Будь-яка випічка виходить м’якою та довго не сохне, якщо в тісто додати картопляний крохмаль
  1. Пшеничне борошно вищого ґатунку. Воно містить набагато менше клейковини, тому дозволяє отримати м’якеньку випічку, що довго не буде черствіти. Перед випіканням борошно слід добре просіяти, щоб тісто вийшло більш пухкеньким.
  2. Мінеральна вода. Виготовлення тіста на мінеральній воді — лайфхак, яким користуються професійні шеф-кухарі. Помічено, що мінералка робить готову випічку більш м’якою та уповільнює її черствіння.
  3. Рідкий мед. Випічка довше не буде черствіти, якщо до тіста під час приготування додати трохи рідкого меду.
  4. Манка. Булочки, оладки, хліб та млинчики будуть засихати набагато повільніше, якщо в тісто перед обжарюванням додати щіпку манної крупи.
  5. Кукурудзяний або картопляний крохмаль. Картопляний або кукурудзяний крохмаль уповільнює черствіння хлібобулочних виробів. Пиріжки та будь-які інші вироби з тіста виходять повітряними і м’якенькими саме через додавання до тіста крохмалю, та залишаються такими протягом декількох днів поспіль.
  6. Суміш житнього та пшеничного борошна. Хліб та хлібобулочні вироби залишаться свіжими та пухкенькими набагато довше, якщо для замішування тіста використати суміш пшеничного та житнього борошна.

Також смак та м’якість випічки залежать від умов зберігання. Кондитерський виріб швидше втрачає свою м’якість, якщо знаходиться на відкритому повітрі. Зберегти випічку в свіжому вигляді якомога довше – можливо, якщо дотримуватись наступних порад по зберіганню.

З пшеничного борошна виходить сама м'якенька випічка
З пшеничного борошна виходить сама м’якенька випічка
  1. Свіжі хлібобулочні вироби краще зберігати в закритій хлібниці. Саме там вони довше залишаться свіжими та м’якими, бо в такій конструкції передбачені невеличкі дірочки, через які відбувається вільна циркуляція повітря.
  2. Хліб слід загорнути в паперовий пакет. Це — найкращий спосіб довго зберегти його свіжим. Зберігання хлібобулочних виробів в поліетиленовому пакеті або харчовій плівці призводить до появи плісняви та псування продукту. І все через те, що всередині плівки нема циркуляції повітря, тому волога не випаровується і швидко псує випічку.
  3. В замороженому вигляді свіженька випічка може зберігатися декілька місяців. Безпосередньо перед вживанням її можна розігріти в мікрохвильовій печі або ж електричній духовці.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?