Одна спеція, що допоможе позбавитись від зайвих кілограмів. Що це та з чим його їдять? Дослідження

Імбир — спеція с пікантним присмаком, яка допомагає втрачати вагу. В якому вигляді можна вживати імбир, з якими продуктами поєднувати і кому його вживати не варто? Читайте про це далі

Імбир — корисна спеція з пікантним присмаком, що добре впливає на здоров’я. Дуже часто її використовують в кулінарії у якості приправи. Але смакові властивості — не єдина перевага цієї спеції. Дієтолог з групи лікарень Ujala Cygnus в своїй статті Health Shots підкреслює, що імбир сприяє зниженню ваги за рахунок того, що пригнічує апетит та прискорює обмін речовин. А ще корінь імбиру покращує процеси травлення та має протизапальні властивості. При наявності запальних процесів в організмі він м’яко їх усуває та, навпаки, може посприяти збільшенню ваги тіла.

Імбир - корисний компонент для дієти
Імбир – корисний компонент для дієти

В 2015 році було проведено цікаве дослідження, результати якого опублікував на своїх шпальтах журнал Psychotherapy Research. Згідно з ними, серед групи людей, які щоденно вживали імбир — спостерігалось зниження маси тіла та апетиту у порівнянні з представниками іншої групи, в якій використовували так зване плацебо.

Імбир для схуднення можна вживати в різних формах. До уваги читачів – 7 варіантів використання цілющого кореню у якості дієтичної добавки.

  1. Чай з імбирю. Шматочки свіжого імбирю відварюють у воді, а потім додають до напою трохи меду або лимон.
  2.  Імбир та зелений чай. Імбир подрібнюють та змішують із зеленим чаєм. Готовий напій прискорить обмін речовин і буде сприяти схудненню.
  3.  Імбирний смузі. Якщо змішати імбир з фруктами, овочами та йогуртом — вийде доволі поживний, смачний і корисний смузі.
  4.  В кулінарії. Корисний для здоров’я імбир можна додавати як приправу до супів, жаркого або інших страв.
  5.  Капсули з імбирю. В аптеках можна придбати спеціальні добавки у вигляді капсул для схуднення. Але перед вживанням таких препаратів краще проконсультуватись із своїм сімейним лікарем.
  6.  Настоянка з води та імбирю. Подрібнений імбир просто додають у теплу воду, настоюють декілька годин і п’ють.
  7.  Вода з лимоном та імбирем. Очищаючий напій, з якого краще за все починати свій день. Щоб приготувати його — корінь імбиру змішують із теплою водою та соком одного лимону.
імбир можна додавати до супів та інших страв
Імбир можна додавати до супів та інших страв

Імбир — спеція, яка буде корисною не для всіх. Вкрай обережно її слід вживати людям з низьким рівнем цукру у крові, а також тим, хто приймає ліки для розрідження крові.

З імбирю виходить смачний та корисний чай
З імбирю виходить смачний та корисний чай

Споживання імбирю слід обмежити людям, у яких виявлені камені в жовчному міхурі. При появі будь-яких сумнівів слід проконсультуватись зі своїм дієтологом та отримати від нього персональні рекомендації щодо вживання імбирю для схуднення.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?