Смачніше за котлети – простий рецепт соковитого люля-кебаб на сковороді з простих і доступних продуктів

Ми впевнені, що люля-кебаб – одна з найулюбленіших страв східної кухні багатьох із вас. Сьогодні ми навчимо вас готувати її вдома на сковороді – швидко і справді смачно.

Мудрі господині вигадали, як готувати це східне м’ясне частування на сковороді в домашніх умовах так, щоб воно вийшло не гіршим за справжнє. Особливо цей рецепт сподобається тим, кому набридли звичайні котлети: люля-кебаб на сковороді – це такий же простий та доступний м’ясний додаток до будь-якого гарніру.

Інгредієнти для люля-кебаб (розрахунок на 8 штук)

  • Фарш – 600-700 грамів (я взяла курячий);
  • Цибуля середнього розміру – 2-3 штуки;
  • Часник у зубчиках – 2-3 штуки;
  • Укроп та петрушка ­­– по декілька гілочок;
  • Сіль – треть чайної ложки;
  • Чорний перець мелений – треть чайної ложки;
  • Паприка копчена – половина чайної ложки;
  • Рослинна олія для смаження – 30-50 мілілітрів.

Спосіб приготування люля-кебаб на сковороді

Зелень у гілочках дрібно поріжте та розділіть на дві різні частини: більшу додайте до фаршу, а невеличку жменьку лишіть для прикраси. Цибулю натріть на невеликій тертушці до консистенції пюре, і без надлишку соку додайте до фаршу з зеленню. Слідом вичавіть часник і додайте всі спеції – перець, паприку та сіль.

Простий рецепт люля-кебаб на сковороді
Простий рецепт люля-кебаб на сковороді

Основною особливістю люля-кебаб є те, що фарш для нього довго і ретельно замішується ­– це і надає особливої текстури страві. Після замішування підготуйте окрему тару, в яку складатимете готові «котлетки», і змажте її невеликою кількістю олії. Далі змоченими в олії руками сформуйте з фаршу ковбаски, і щоб наблизити свої люля-кебаб до мангальної версії, я це робила навколо шпажки. З замісу має вийти приблизно 8 кебабів.

Простий рецепт люля-кебаб на сковороді
Простий рецепт люля-кебаб на сковороді

Поставте пательню з олією на вогонь і дайте їй добре розігрітися. Можна обсмажувати кебаби – на середньому вогні до зміни кольору та хрусткої скоринки. Потім перевернути і так само обсмажити з іншого боку, після чого «запакувати» бока в гарячій олії. Готові кебаби викласти на паперові рушники, прибрати зайву олію та подавати на стіл. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?