Простий пиріг на кефірі з варенням: швидкий та недорогий рецепт смаколика до чаю. Тісто найлегше

Часто буває таке, що під вечір хочеться з'їсти солоденького з чаєм, а вдома нічого нема. Цей простий та доступний рецепт пирога виручить вас у такій ситуації.

Мабуть, у кожної господині є свій рецепт-виручалочка якогось смаколика до чаю. Рекомендуємо вам спробувати приготувати цей пиріг на кефірі з варенням – він простий у приготуванні та складається із доступних кожному інгредієнтів, а смак у нього просто незабутній.

Для приготування знадобиться:

Цей рецепт розрахований на форму для випікання діаметром 27 сантиметрів.

  • Курячі яйця – 2 штуки.
  • Кефір (жирність не важлива, проте чим більша – тим смачніше) – 250 грамів.
  • Цукор білий – 150 грамів.
  • Борошно – 300 грамів + 30 грамів на заміс.
  • Розпушувач – 2 чайні ложки.
  • Олія рослинна – 100 мілілітрів.
  • Ванільний цукор – 1 пачка, приблизно 16 грамів.
  • Фруктове або ягідне варення – 200 грамів.
Простий рецепт пирога з варенням на кефірі
Простий рецепт пирога з варенням на кефірі

Спосіб приготування пирога з варенням на кефірі

Розбиваємо яйця в глибоку миску, додаємо білий та ванільний цукор, збиваємо міксером або вручну вінчиком до розчинення та однорідності. Не перестаючи збивати масу, поступово, помаленьку додаємо олію. Так само вливаємо кефір. Після досягнення однорідності вимикаємо міксер, додаємо до збитої маси борошно і розпушувач. Ложкою ретельно замішуємо густе тісто без комочків. Якщо консистенція не така, змінюйте кількість борошна.

Змастіть форму для запікання олією чи вершковим маслом. Умовно розділіть тісто на три частини: більша, що є 2/3 за об’ємом, піде у форму першим шаром. Розрівняйте масу ложкою, зверху викладіть начинку, трішки відступивши від країв форми. Товщина варення має бути не більше 1 см. Залишок тіста обережно, порційно ложкою викладаємо на варення і акуратно розрівнюємо. Запікаємо при температурі 180 градусів Цельсія протягом 40 хвилин.

На готовність перевіряємо пиріг дерев’яною паличкою. Готовий смаколик можна прикрасити цукровою пудрою. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?