Простий рецепт квашених яблук в скляній банці за 10 хвилин + одна порада, щоб вони не забродили

Рецепт квашених яблук в скляній банці на 5 порцій. Всього три інгредієнти і смачний десерт на зиму готовий. А ще до уваги читачів - один секрет, завдяки якому яблука заквасяться набагато швидше

Квашені яблучка – один зі смачних десертів для зимового столу. Щоб вони вийшли солоденькими,твердими та без різкого бродильного присмаку — треба дотримуватись певних правил при їх заквашуванні. Детальніше про ці правила — далі.

Рецепт квашених яблук за 10 хвилин
Рецепт квашених яблук за 10 хвилин

Врожай яблук, зібраний восени із власного саду, можна зберегти свіжим до самої весни. Але для цього доводиться виконувати забагато умов, адже яблука зазвичай дуже швидко псуються. Тому господині намагаються зробити з них компоти або ж законсервувати чи заквасити.

– Під час заквашування банку з яблуками не слід ставити в тепле місце надовго, бо тоді вони набудуть різкого бродильного присмаку

Наступний рецепт квашених яблук розрахований на одну 3-літрову банку. Під час заквашування за яблучками потрібно спостерігати і своєчасно доливати у банку води. Адже її частина витікає під час бродіння. В заквашеному вигляді яблука зберігаються протягом 5-ти місяців.

– Щоб яблука заквасилися швидше — при закладанні в банки зробіть в кожному фрукті прокол

Основні інгредієнти для цього рецепту:

  • 1 кг свіжих яблук;
  • 1 ст. л. кам’яної солі;
  • 2 ст. л. цукру.

До речі, існує один розповсюджений міф щодо заквашування яблук на зиму. Нібито їх необхідно квасити, додаючи до розсілу солому або ж зробивши колотушку із борошна. Насправді такий спосіб має певні ризики, бо готовий розсіл може набути неприємної, слизької консистенції, та стане каламутним. Тому краще за все робити квашені яблучка за перевіреним рецептом, що наведений нижче.

Крок № 1

Яблука перед закладанням у банки треба ретельно помити
Яблука перед закладанням у банки треба ретельно помити

Яблука треба ретельно помити і викласти у 3-літрову банку. Туди ж насипають сіль та цукор

Крок № 2

Квашені яблука: гарна закуска на зиму
Квашені яблука: гарна закуска на зиму

Яблука слід залити холодною водою із домашньої свердловини або ж криниці, а потім — закрити щільною капроновою кришкою. Щоб цукор і сіль розчинилися — банку необхідно добре побовтати.

Крок № 3

Зберігають квашені яблука в прохолодному місці
Зберігають квашені яблука в прохолодному місці

Скляну банку із яблучками встановлюють у глибоку ємність (можна взяти таз або миску), куди буде витікати розсіл. Там її залишають на декілька днів при кімнатній температурі.
Готові квашені яблука відправляють у прохолодний погріб, льох або комору.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?